• Rezultati Niso Bili Najdeni

Vir: prirejeno po Ljubič 2008, 9.

3.3 Načrtovanje poslovanja

Avtor Pučko (2002, 236) planiranje (načrtovanje) opredeljuje kot postavljanje planskih ciljev in nalog za plansko obdobje na podlagi predvidevanja ter opredeljevanje potrebnih poslovnih prvin za njihovo uresničitev. Plan (načrt) pa opredeljuje kot rezultat planiranja, ki ima največkrat obliko napisanega dokumenta.

3.3.1 Vrste načrtovanja in načrtov

Načrtovanje se lahko razvršča po različnih vidikih, kot je po času, obsegu, predmetu, značilnosti, tabela 3.5 podrobneje ponazarja vsak vidik.

Tabela 3.5 Vrste načrtovanja

Načrtovanje po

času: Načrtovanje po obsegu: Načrtovanje po

predmetu: Načrtovanje po značilnosti:

- dolgoročno, - srednjeročno, - kratkoročno, - operativno.

- organizacija, - strateška poslovna

enota,

- delovna enota, - projekt,

- izdelek oz. storitev.

- prodaja in trţenje, - proizvodnja, - nabava,

- raziskave in razvoj, - kadri,

- financiranje ipd.

- javno ali tajno, - strateško ali taktično, - fazno ali rezultatno, - (ne)funkcijsko, - glavno ali pomoţno, - vseobsegajoče ali delno.

Vir: Pučko 2002, 261–263.

Tabela 3.6 ponazarja vrste načrtovanja in vrste načrtov, ki se v literaturi večkrat omenjajo in vsebinsko dokaj jasno opredelijo.

Tabela 3.6 Nekatere najbolj tipične vrste načrtov – kot posledica načrtovanja

Vrsta načrtovanja – proces načrtovanja Vrsta načrta

Strateško načrtovanje Strateški načrt

Taktično načrtovanje Taktični načrt

Operativno načrtovanje Operativni načrt

Programiranje Program

Predračunavanje Predračun

Podjetniško načrtovanje Poslovni načrt

Trţenjsko načrtovanje Trţenjski načrt

Strateški načrt opredeljuje vizijo, smotre, poslanstvo in strateške cilje ter (korporacijske, poslovne, funkcijske) strategije, kar daje temeljne usmeritve poslovanja, ki obsega večletno obdobje, vidik razvoja in rasti poslovanja. Taktični načrt običajno obsega obdobje enega leta in je kot posamezen sklop (načrt) podrejen strateškemu načrtu oziroma strategijam strateškega načrta. Operativni načrt obsega obdobje, ki je manjše od enega leta, to je lahko kvartal, mesec, teden, in je kot posamezen sklop (načrt) podrejen taktičnemu načrtu. Program je podrobna navedba aktivnosti in korakov, ki so potrebni, da se nekaj doseţe. Predračun je kvantitativni in največkrat vrednostni izraz načrtovanih nalog in njihovih pričakovanih rezultatov. Celovit načrt podjetja sestavlja več delnih in zbirnih načrtov (Pučko 2002, 259–263).

Tabela 3.7 Običajna struktura poslovnega načrta

1 Panoga, podjetje in njegovi proizvodi / storitve 1.1 Proizvodi / storitve 3.4 Načrt nabave surovin, delov in energije 3.5 Potrebni poslovni prostori

3.6 Načrtovanje strojev in opreme 3.7 Načrtovanje zaposlovanja 4 Načrt prodaje oziroma marketinga

4.1 Opredelitev poslanstva z vidika kupcev 4.2 Oblikovanje cen

4.3 Prodajna strategija

4.4 Reklama, prodaja in drugi elementi promoc.

4.5 Podpora prodaji in poprodajne storitve 5 Management in organizacija ter lastništvo 6 Finančne projekcije

6.1 Ekonomika posla

6.2 Otvoritvena bilanca stanja

6.3 Finančne projekcije za naslednjih 3–5 let 6.4 Načrt ukrepanja v izrednih okoliščinah 7 Ocena tveganj in problemov

8 Terminski načrt Vir: Pšeničny idr. 2000, 250–251, Glas 1999, 42–43 in 2002, 117.

Poslovni načrt8 opredeljuje poslovno priloţnost (podjem), vsebuje informacije za potencialne investitorje, daje napotke za vodenje podjetja in pomaga pri oblikovanju tima ljudi (tabela 3.7). Trţenjski načrt obsega (trenutno) trţenjsko stanje, analizo priloţnosti in bistvenih vprašanj, ciljev, trţenjske strategije, program delovanja, finančne projekcije in nadzor izvedbe (Kotler 2004, 115–116).

Na način načrtovanja poslovanja tudi vpliva usmeritev poslovanja podjetja oziroma koncept poslovanja, v današnjem času sodobno razvita podjetja uporabljajo paradigmo trţenjskega pristopa, to je načrtovanje poslovanja z vidika trga. Prav tako pa ima pomembno vlogo tudi faza poslovanja podjetja, kot to opredeljuje Tajnikar (2000).

3.3.2 Tržno usmerjeno načrtovanje poslovanja

Strateško načrtovanje se ukvarja s tremi ključnimi področji in štirimi organizacijskimi ravnmi. Prvo ključno področje je upravljanje portfelja naloţb, to je dejavnosti. Drugo področje je ocenjevanje prednosti vsake dejavnosti z upoštevanjem stopnje rasti trga, poloţaja podjetja in njegove prilagojenosti temu trgu. Tretje področje je razvijanje strategij. Za vsako dejavnost se mora razviti načrt, ki bo naravnan k doseganju dolgoročnih ciljev. Velika podjetja so običajno sestavljena iz štirih organizacijskih ravni. Prva raven je korporacijska, druga oddelek, tretja poslovna enota in četrta izdelek oziroma storitev. Logika načrtovanja je naslednja. Vodstvo podjetja razvije korporativni strateški načrt, ki je kot vodilo za celotno poslovanja. V okviru korporativnega strateškega načrta oddelki razvijejo lastne načrte. V okviru načrtov oddelkov razvijejo poslovne enote strateške načrte in nato še na ravni izdelka načrt trţenja. Načrt trţenja se deli na dve ravni, to je strateški in taktični. Strateški načrt trţenja na osnovi analize najboljše trţne priloţnosti opredeli ciljne trge in vrednosti, ki se bo ponudila. Taktični načrt trţenja pa podrobno opredeli trţenjske taktike izdelka, cene, komuniciranje, distribucijo, merchandising in storitve (Kotler 2004, 89–121).

Načrtovanje poslovanja z vidika trţenja na ravni podjetja, oddelka in poslovne enote je sestavni del trženjskega procesa, vendar pri tem obstajata dva moţna izhodišča, kako podjetja opredeljujejo svoj poslovni proces (Kotler 2004, 111).

Prvo izhodišče je, da podjetje najprej proizvede proizvod in ga nato proda, kar se imenuje tradicionalna veriga fizičnega procesa (slika 3.9). Izdelava izdelka obsega oblikovanje izdelka, nabavo in izdelavo. Prodaja izdelka obsega določanje cene, prodajo, oglaševanje, pospeševanje prodaje, distribucijo in storitve. Pri tem pogledu se trţenje izvaja v drugi polovici procesa.

8 Poslovni načrt bi naj vseboval odgovore na vprašanja o podjemu, kot so: kaj bomo delali, kdo bo uresničil podjem, komu je naš proizvod oziroma storitev namenjena, kaj vse potrebujemo za podjem, kje bomo uresničili podjem, kako bomo delali in kako prodali, kdaj bomo to naredili in zakaj bomo to naredili.