• Rezultati Niso Bili Najdeni

OKVIRNI SPORAZUM O DOBAVI ŽIVIL št

In document KROVNA IZJAVA (Strani 37-43)

(v nadaljevanju: sporazum) ki jo skleneta:

Osnovna šola Starše, Starše 5, 2205 Starše ki ga zastopa ravnatelj Franjo duh matična številka: ………..

davčna številka:……….

TRR št.: 01315-6030681161 (v nadaljevanju: naročnik) in

...

ki ga zastopa…………...

matična številka: ...

davčna številka: ...

TRR št.: ...

(v nadaljevanju: dobavitelj)

I. SPLOŠNE DOLOČBE

1. člen Stranki sporazuma predhodno ugotovita, da:

• je bil ponudnik izbran na podlagi izvedenega postopka javnega naročila po odprtem postopku, objavljenem v Uradnem listu RS št. ……….. z dne ……….., št. objave Ob-………… in Glasilu EU,št. objave ………….

• da je obvestilo o izbiri ponudnikov dokončno in pravnomočno dne………..

• da je naročnik pri vsakem sklopu posamezne skupine živil, v skladu s 6. odstavkom 32. člena zakona o javnih naročanju (v nadaljevanju ZJN-2) izbral tri ponudnike oz.

tolikšno število ponudnikov, kolikor jih je oddalo ponudbo v primeru, da se za sklop niso prijavili trije ponudniki.

II. PREDMET SPORAZUMA

2. člen

Dobavitelj se zavezuje, da bo naročniku dobavljal blago na podlagi svoje ponudbe in obvestila o izbiri na lokacijio naročnika in sicer:

• Skupina živil in sklop

III. CENA

3. člen

Dobavitelj se zavezuje, da bo blago, ki je predmet te sporazuma, naročniku dobavljal po cenah in blagovnih znamkah, ki so navedene v priloženih razpisnih obrazcih …, ki je sestavni del te sporazuma. Vrednost blaga po sporazumu je orientacijska v skladu z razpisnimi pogoji.

Naročnik bo naročal blago pri dobavitelju sukcesivno v skladu s svojimi dejanskimi potrebami in sestavljenimi tedenskimi jedilniki. Količine iz javnega razpisa so okvirne tako, da naročnik ne odgovarja dobavitelju za nedoseganje količin iz javnega razpisa v primeru, da se količine ne dosegajo zaradi zmanjšanja potreb pri naročniku zaradi zmanjšanje prisotnosti otrok v vrtcu.

Cene so fiksne za dobo enega (1) leta od podpisa sporazuma. Glede na dobaviteljevo ponudbo so cene fiksne še ………. mesecev od podpisa sporazuma.

Varianta: V primeru, da dobavitelj nudi fiksnost cen eno leto po podpisu sporazuma, se cene lahko spremenijo na podlagi in v višini rasti indeksa cen življenjskih potrebščin oz. v višini trenutnega položaja na trgu za določen artikel (predpisane cene, sezonski artikli ).

Varianta: V skupini živil sadje in zelenjava se stranki sporazuma sporazumeta, da so cene iz ponudbe ponudnika formirane po trenutno veljavnih sezonskih cenah, pri tem pa se cene v tej skupini živil lahko spremenijo enkrat tedensko.

Pred spremembo cen mora dobavitelj pisno obvestiti naročnika o predvidenem povišanju cen in mu nov cenik poslati v potrditev najkasneje v dveh dneh pred spremembo cen.

Sprememba cen brez soglasja naročnika je razlog za prekinitev okvirnega sporazuma.

Dobavitelj se obvezuje dostavljati blago franco - skladišče naročnika in nima pravice dodatno zahtevati stroškov dostave.

V ceno je vključen davek na dodano vrednost.

Naročnik se obvezuje, da bo med izbranimi ponudniki od vsakega ponudnika v določenem sklopu, za katerega so izbrani, dobavil blago najmanj v višini …… % skupne ponudbene vrednosti v izbranem sklopu. Naročnik bo blago naročal s pisnimi naročili, pri tem pa bo v istem sklopu odločujoča najugodnejša cena za blago za posamezen izdelek ob upoštevanju pogoja enakovrednosti izdelka v skladu z določili iz razpisne dokumentacije.

IV. PLAČILNI POGOJI

4. člen

Stranki sporazuma soglašata, da bo dobavitelj naročniku izstavljal zbirni račun za dobavljeno blago zbirno 1x na mesec. Račun mora biti opremljen z naročnikovo številko tega sporazuma in priloženimi dobavnicami, podpisanimi s strani naročnika.

Naročnik bo račun plačal v roku ... dni od prejema računa. V kolikor naročnik ne poravna računa v dogovorjenem roku, ima dobavitelj pravico obračunati zakonite zamudne obresti.

Če pride do pisne reklamacije blaga s strani naročnika, se plačilo zadrži do odprave le-te.

V. KAKOVOST IN ZDRAVSTVENA NEOPOREČNOST BLAGA 5. člen

Dobavitelj se obvezuje, da bodo živila, ki jih bo dobavljal naročniku v skladu z predpisi, kateri urejajo področje živil, ki jih dobavlja dobavitelj.

VI. NAROČANJE BLAGA IN DOBAVNI ROK 6. člen

Dobavitelj bo dobavljal naročniku blago, ki je predmet te sporazuma, na podlagi njegovega naročila dnevno in ob uri, ki jo zahteva naročnik, pri tem pa je odzivni čas minimalno 1 delovni dan.

Naročila za dobavo blaga bo naročnik posredoval dobavitelju na način, ki je običajen v blagovnem prometu med strankami (telefonu, po potniku, faksu in drugo).

V kolikor dobavitelj naročniku ne dobavi blaga v dogovorjenem roku, ima naročnik pravico naročiti blago pri drugem izbranem dobavitelju, razvidnega iz dokončnega in pravnomočnega obvestila o izbiri za posamezen sklop. V primeru, da je krivda za nedobavo blaga v dogovorjenem roku na strani dobavitelja, naročnik ne jamči doseganje dogovorjenega procenta iz 3. člena tega sporazuma.

Varianta: V kolikor dobavitelj naročniku ne dobavi blaga v dogovorjenem roku, ima naročnik pravico naročiti blago pri drugem dobavitelju – krizni nakup.

7. člen

Storitev prevoza blaga opravi dobavitelj sam, ali pa za to v svojem imenu in za svoj račun pooblasti drugega prevoznika.

Prevoz blaga mora biti v skladu z veljavnimi zdravstveno sanitarnimi predpisi, ki zagotavljajo ohranitev kakovosti in zdravstveno neoporečnost blaga in HACCP. Izjava dobavitelja – priloga 2 iz ponudbene dokumentacije je priloga k sporazumu.

Dobavitelj mora dostaviti blago na odjemna mesta naročnika ( fco naročnik) .

Dobavitelj mora na vse naslove dobaviti istovrstna živila oz. izdelke zahtevane vrste in kakovosti. Zamenjava naročenega živila oz. izdelka z drugim ni dovoljena.

VII. PREVZEM BLAGA

8. člen

Dobavitelj se obvezuje, da bo dostavljal naročniku blago, ki je predmet tega sporazuma najkasneje do ure, ki mu jo določi naročnik in v poslovalnem času kuhinje naročnika. V primeru, da blago ni dostavljeno do določene ure ob upoštevanju enodnevnega dobavnega roka, dobavitelj pa ga dostavi kasneje, si naročnik pridržuje pravico odkloniti prepozno dostavljeno blago.

Ob dostavi mora dobavitelj poskrbeti, da blago dostavi na način, ki omogoča higiensko neoporečnost blaga v skladu z razpisnimi pogoji.

Dobavitelj se obvezuje, da bo ob prevzemu blaga naročniku predložil prevzemnico-dobavnico, v kateri je navedena cena z davkom na dodano vrednost, količina blaga, sorta, kakovost, v skladu z razpisnimi pogoji. Naročnik mora takoj ob prevzemu blaga in embalaže opraviti količinski in kakovostni prevzem.

Stranki sporazuma se dogovorita, da dobavitelj dostavlja blago v svoji embalaži, ki jo mora dobavitelj še isti dan oz. najkasneje naslednjega dne po dobavi prevzeti nazaj in odpeljati s prostora naročnika. V primeru da dobavitelj ne odpelje embalaže, lahko naročnik na stroške dobavitelja organizira odvoz embalaže.

Dejanske količine se morajo ujemati s količinami navedenimi na dobavnici. Ob prevzemu blaga, pooblaščeni osebi strank sporazuma dokument (prevzemnico-dobavnico) podpišeta in vanj vpišeta morebitne reklamacije.

9. člen

Če naročnik ugotovi, da blago odstopa od dogovorjene kakovosti, ki jo je naročnik zahteval v razpisni dokumentaciji, naročene teže ali po vrsti izdelka, lahko naročnik prevzem blaga odkloni.

Če naročnik ugotovi skrite napake na blagu se sestavi komisijski zapisnik, s katerim se uveljavlja reklamacijo.

Naročnik je dolžan takoj posredovati dobavitelju tudi pisne reklamacije, povezane s ceno in davkom na dodano vrednost. Dobavitelj je dolžan reklamacijo obravnavati takoj na način, da zamenja blago neustrezne kakovosti z ustreznim. V nasprotnem bo naročnik zavrnil plačilo računa za takšno blago.

V kolikor dobavitelj v skladu z okvirnim sporazumom ne upošteva reklamacije, ima naročnik pravico odkloniti plačilo blaga, ki je predmet reklamacije in naročiti blago pri drugem dobavitelju.

10. člen

Dobavitelj je dolžan nekvalitetno blago oz. pokvarjeno blago nadomestiti z novim čim hitreje, najkasneje do skrajnega roka, ki ga dobavitelju za konkretno dobavo določi naročnik.

Če je predmet sporazuma hitro pokvarljivo blago, je dolžan dobavitelj nadomestiti nekvalitetno blago z novim najkasneje v roku 1 ure od prejema reklamacije.

Stroške, nastale z zamenjavo nekvalitetnega oz. pokvarjenega blaga, vključno s prevoznimi, nosi dobavitelj. Dobavitelj je dolžan tudi redno brezplačno odvažati vso povratno in nepovratno embalažo.

11. člen

Naročnik lahko od dobavitelja zahteva dokazila o kakovosti blaga (potrdila, poročila oz. izvide o zdravstveno-higienski neoporečnosti ter energetski in biološki vrednosti), ki ga izda za to pooblaščena strokovna institucija.

VIII. ZAVAROVANJE ZA DOBRO IZVEDBO OBVEZNOSTI PO TEM SPORAZUMU 12. člen

Dobavitelj mora ob podpisu sporazuma naročniku izročiti kot zavarovanje za dobro izvedbo obveznosti po tem sporazumu 3 bianco menice z menično izjavo v višini ………

SIT/EUR z veljavnostjo 15 dni po prenehanju veljavnosti tega sporazuma.

IX. ODSTOP OD SPORAZUMA

13. člen

Stranki sporazuma se dogovorita, da lahko naročnik odstopi od sporazuma v naslednjih primerih:

če dobavitelj naročniku dobavi blago, ki ne ustreza dogovorjeni vrsti, kakovosti in zdravstveni neoporečnosti,

• če dobavitelj ne upošteva reklamacij glede kakovosti, vrste, količine in rokov dobav,

• če se dobavitelj ne drži zahtevanih ur za dobavo blaga,

• če dobavitelj sproti ne odvaža vso povratno in nepovratno embalažo, kot je to določeno s tem sporazumom,

• če dobavitelj brez potrditve naročnika poveča ceno blaga,

• če se ugotovi, da dobavitelj ne spoštuje predpisov HACCP,

• če komisija za prehrano zavoda ugotovi, da prihaja do velikih ostankov pri malici in kosilu ter da tak izdelek ni primeren za malico ali kosilo pri naročniku,

• če dobavitelj v roku 5 dni od podpisa sporazuma naročniku ne dostavi zavarovanja za dobro izvedbo obveznosti po tem sporazumu.

Naročnik si pridržuje pravico, da ob neizpolnjevanju obveznosti tega sporazuma s strani izbranega dobavitelja sporazum razdre.

Dobavitelj lahko odstopi od sporazuma v primeru kršitve določil tega sporazuma s strani naročnika. Dobavitelj mora o odstopu od sporazuma pisno obvestiti naročnika 1 mesec pred prekinitvijo sporazuma.

X. VAROVANJE POSLOVNE SKRIVNOSTI 14. člen

Podatki iz tega sporazuma, ki se nanašajo na vrsto, količino in način dobave, kot tudi dokumentacija, ki se nanaša na ta sporazum, se štejejo za poslovno skrivnost.

XI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 15. člen Skrbnik sporazuma za naročnika je :

………..

tel: ……….., fax: ………..

Skrbnik sporazuma za dobavitelja je :

………..

Tel……… fax ………..

16. člen

Ta sporazum je sklenjena za določen čas, to je od 1.9.2007 do 31.8.2009 in s potekom tega časa preneha veljati.

17. člen

Stranki sporazuma bosta morebitne spore, ki bi nastali iz tega sporazuma, reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo o sporu odločalo pristojno sodišče v Celju.

18. člen

Spremembe k tem sporazumu stranki sprejmeta v obliki dodatka k temu sporazumu.

19. člen

Sporazum je sestavljen v 2 (dveh) enakih izvodih, od katerih prejme vsaka stranka sporazuma po en (1) izvod.

Ta sporazum začne veljati z dnem podpisa obeh strank sporazuma.

V ..., dne ...

DOBAVITELJ:

...

(………..)

NAROČNIK Osnovna šola Starše Franjo Duh (ravnatelj)

RAZPISNI OBRAZEC 17

In document KROVNA IZJAVA (Strani 37-43)