• Rezultati Niso Bili Najdeni

11. POROČILA IN PROGRAMI DELA STROKOVNIH REGIJSKIH DRUŠTEV

11.8. Društvo MSBZT Koper

I. Kratka predstavitev regijskega strokovnega društva

Strokovno društvo medicinskih sester je prostovoljno, samostojno, neprofitno, stanovsko, nestrankarsko združenje medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Obalno – Kraške regije, ki delujejo na področju zdravstvene in babiške nege. Sedež društva je na Dellavallejevi 3, Koper.

Delovanje Strokovnega društva je usmerjeno v razvoj stroke zdravstvene in babiške nege in spodbujanje pripadnosti članov.

Organi društva za mandatno obdobje od 14. 5. 2013 do 14. 5. 2017

Predsednica: Doroteja Dobrinja, doroteja.dobrinja@gmail.com;

Podpredsednica: mag. Mira Šavora, mira.a@siol.com;

Tajnica: Boja Pahor, boja.pahor@gmail.com;

Blagajničarka: Mira Peroša, mira.perosa@zd-koper.si;

Upravni odbor sestavljajo še: Bojana Baričič, bojana.baricic@gmail.com;

Danijela Petelin, dani.petelin@gmail.com; predstavnici zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege v Splošni bolnišnici Izola; Elvira Blaškovič, elvira.blaskovic@gmail.com, predstavnica zaposlenih v zasebni zdravstveni dejavnosti; Jasmina Božič, jasminab6@gmail.com; predstavnica zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege v piranski občini; Marina Čok, cok.marina@gmail.com, predstavnica zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege v Izolski občini; Tatjana Kastelic, tatjana.kastelic@siol.com;

predstavnica zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege v sežanski občini, Jasmina Škoberne, jasmina.skoberne@gmail.com; predstavnica zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege Ortopedske bolnišnice Valdoltra, Barbara Zadnik, zadnik.barbara@gmail.com; predstavnik zaposlenih na področju zdravstvene in babiške nege v Ilirsko bistriški občini.

Nadzorni odbor: Tanja Hrvatin, Diana Koren, Mirsada Osmani, Alenka Šau, Simon Veladžič.

Častno razsodišče: Ariela Bucaj, Marko Grdina, Hermina Kastelic, Radmila Keča, Ornela Trebovc.

Komisija za priznanja: Tina Furlan, Karmen Jakomin, Momirka Radonjič, Mateja Štefančič, Slavica Vojska.

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014

II. Izvedena strokovna srečanja in projekti

V letu 2014 smo zaznali porast prisotnosti na strokovnih izobraževanjih. Članice upravnega odbora nadaljujemo z aktivnim obveščanjem v delovnih okoljih in širše, s poudarkom na pomembnosti vseživljenjskega učenja ter pripadnosti poklicni skupini.

Izvedli smo dve strokovni srečanji:

 11. 3. 2014 je potekalo v Kongresnem centru Bernardin Portorož strokovno srečanje z naslovom IZZIVI ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE IV – TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE. Udeležilo se ga je 85 slušateljev.

 5. 11. 2014 je v Ortopedski bolnišnici Valdoltra potekalo strokovno srečanje z naslovom IZZIVI ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE V – NOVOSTI V PRAKSI ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE: KRONIČNE RANE. Udeležilo se ga je 134 slušateljev.

III. Interesne dejavnosti Izletništvo:

 24. 4. 2013 do 28. 4. 2014 – 5. dnevni izlet Normandija in Pariz.

 5. in 6. 9. 2014 – Strokovna ekskurzija in izlet, ogled Splošne bolnišnice Murska Sobota in obisk Praznika buč v Središču ob Dravi.

Družabna srečanja:

 12. 5. 2014 – Slovesnost ob mednarodnem dnevu medicinskih sester ter 5. maju, mednarodnem dnevu babic v Portorožu. Ob tej priložnosti so štiri članice in član prejeli Srebrni znak SDMSBT Koper: Jožica Debernardi – Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Anica Forštnarič – Splošna bolnišnica Izola, Sonja Matjažič – Zdravstveni dom Izola, Sonja Penko – Dom starejših občanov Ilirska Bistrica in Andrej Kandido – Zdravstveni dom Koper. V naši sredini pa smo imeli tudi članico, ki je prejela Zlati znak, Marino Čok.

 Udeležba na 14. Simpoziju in svečanosti ob Mednarodnem dnevu medicinskih sester v Ljubljani – sodelovanje s stojnico.

 12. 12. 2014 – Slovesnost ob zaključku leta in svečana podelitev priznanj za dolgoletno delo na področju zdravstvene in babiške nege članov SDMSBZT Koper za leto 2014 v Portorožu.

Dobitniki priznanj so: Sonja Matjažič – Zdravstveni dom Izola, Dušica Cencič – Zdravstveni dom Koper, Emilija Remec – Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Marta Gams, Stojka Škrokov, Majda Marjanovič in Aleksander Ivkovič – Splošna bolnišnica Izola.

IV. Program dela in cilji za leto 2015 Strokovna izobraževanja

 25. 3. 2015: IZZIVI ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE VI. –

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014

Družabna srečanja

 15. 5. 2015 – Proslava ob počastitvi 12. maja, mednarodnega dneva medicinskih sester in 5. maja mednarodnega dneva babic. Podelitev Srebrnih znakov SDMSBZT Koper za leto 2015.

 11. 12. 2015 – Zaključek leta in podelitev priznanj za dolgoletno delo na področju zdravstvene in babiške nege članom SDMSBZT Koper za leto 2015.

Izletniški program

 maj ali september 4-dnevni izlet;

 maj ali september – dvodnevna Strokovna ekskurzija – Hrvaško Zagorje;

 enodnevni pohodi.

Program društva temelji na povezovanju članov znotraj strokovnega združenja, pa tudi z ostalimi sorodnimi organizacijami, z namenom pridobivanja sodobnih znanj in spodbujanja članov k aktivnemu delovanju, raziskovanju, dvigovanju pomena ter ugleda poklicne skupine v družbi, koristne izrabe prostega časa v obliki druženja in športnega udejstvovanja in ne nazadnje promociji in krepitvi zdravja med člani in v širšem okolju.

V. Druge aktivnosti

Občni zbor: Po strokovnem predavanju 11. 3. 2014 je potekal občni zbor društva na katerem je bilo podano poročilo o delu društva in finančno poročilo za leto 2013, poročilo NO in finančni načrt društva za leto 2014. Delovanje društva so udeleženi občnega zbora ocenili kot zelo dobro in podali vse pohvale UO kot dobremu gospodarju.

Poročilo potrdil Upravni odbor SDMSBZT Koper na 2. korespondenčni seji 13. februarja 2015.

Poročilo pripravila: Doroteja Dobrinja, predsednica SDMSBZT Koper;

doroteja.dobrinja@gmail.com.

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014