• Rezultati Niso Bili Najdeni

POROČILA IN PROGRAM DELA KOMISIJ

I. Kratka predstavitev

Mandat članov komisije traja 4 leta – od 7. 5. 2014 do 7. 5. 2018. Komisija in deluje v naslednji sestavi: Saša Matko, predsednica; Liljana Klančnik, podpredsednica; Zlatka Napast, Tamara Štemberger Kolnik in Darinka Fras, članice.

V letu 2014 se je komisija sestala na dveh sejah, ki sta potekali na sedežu Zbornice-Zveze, in izvedla dve korespondenčni seji.

II. Izvede aktivnosti

Komisija je uspešno izvedla vse seje, opravila razgovore in izdala sedem mnenj za prispele vloge. Izdanih je bilo šest pozitivnih in eno negativno mnenje.

III. Komisija v letu 2015 – problematika in izzivi za naprej

Za leto 2015 smo si zadali uspešno delovanje še naprej, kar se tiče razgovorov in podajanja mnenj tako fizičnim kot pravnim osebam ter prenosa koncesij na že obstoječem področju zdravstvene in babiške nege.

Izzivi so prav gotovo podajanje mnenj za zasebno dejavnost, saj moramo stremeti k zaščiti stroke in tako podajati ustrezna mnenja strokovno usposobljenemu kadru na področju zdravstvene in babiške nege. Velik problem predstavljajo vloge za opravljanje zasebne dejavnosti proti plačilu na terenu in tako ogrožanje obstoječe mreže in stroke.

IV. Program dela za leto 2015

V letu 2015 si je komisija za nalogo zadala soočanje s tekočo problematiko. Prioriteta bo sprotno reševanje prispelih vlog, opravljanje razgovorov in reševanje le teh v skladu z zaščito stroke in obstoječe mreže.

Komisija bo zasedala glede na število vlog, ki bodo prispele na sedež Zbornice – Zveze.

Poročilo pripravila: Saša Matko, predsednica komisije sasamidwife@gmail.com

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014

8.2. Komisija za dodeljevanje sredstev iz sklada za izobraževanje I. Kratka predstavitev

Komisija je stalno delovno telo Zbornice – Zveze, ki prosilcem dodeljuje sredstva iz sklada za izobraževanje. Sklad se oblikuje na osnovi razporejanja 5 odstotkov finančnih sredstev iz članarine, ki jo plačujejo člani Zbornice ­ Zveze. Sredstva so namenjena za sofinanciranje dodiplomskega in podiplomskega izobraževanja ter strokovnega izpopolnjevanja članov.

Komisija se sestaja praviloma 1 krat mesečno oziroma najmanj 10 krat letno. Komisija obravnava vse vloge, ki prispejo v tajništvo Zbornice ­ Zveze sedem dni pred zasedanjem. Pri obravnavi vlog komisija upošteva določbe Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz sklada za izobraževanje. Pri odločanju upošteva dosedanje aktivno delo člana ter širši pomen udeležbe za področje zdravstvene ali babiške nege. Nepopolne vloge komisija zavrne.

Do 15. 5. 2014 je komisija delovala v sestavi: Andreja Žagar, Ksenija Pirš, Miha Okrožnik, Gordana Njenjić in Irena Buček Hajdarević. Od 15. 5. 2014 pa po sklepu Upravnega odbora Zbornice - Zveze za mandatno obdobje 2014 - 2018 v sestavi:

Andreja Žagar, Ksenija Pirš, Miha Okrožnik, Gordana Njenjić in Draga Štromajer.

Izvede aktivnosti

Izvedba sej komisije v letu 2014:

 15. januar – 45. seja

 12. februar – 46. seja

 12. marec – 47. seja

 9. april – 48. seja

 14. maj – 1. seja

 11. junij – 2. seja

 17. september – 3. seja

 20. oktober – 4. seja

 14. november – 5. seja

 17. december – 6. Seja

Na 10 sejah je komisija obravnavala skupno 247 vlog.

Komisija je v tem obdobju odobrila:

- 129 vlog za plačilo kotizacij na strokovnih izpopolnjevanjih;

- 32 vlog za sofinancirane dodiplomskega študija;

- 14 vlog za sofinancirane podiplomskega študija;

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014

- 5 vlogo za sofinanciranje NPK - zdravstveni reševalec;

- 2 vlogi za sofinanciranje tečaja triaže;

- 1 vlogo za sofinanciranje tečaja - usposabljanje inštruktorjev.

Komisija je v dopolnitev predlagala 25 vlog.

Komisija ni odobrila 38 vlog.

Komisija je v letu 2014 poleg navedenega obravnavala tudi 3 vloge, ki niso bile predmet obravnave komisije in 1 odstop od vloge.

Komisija še vedno ugotavlja, da je veliko število vlog napisanih pomanjkljivo, da prosilci ali ne poznajo pravilnika ali ga ne upoštevajo. Člani komisije so zato na 6. seji sklenili, da bi obrazec »Vloga komisiji« poenotil in izboljšal vsebinsko kakovost vlog. Vsi prosilci, katerih vloge so bile zavrnjene ali poslane v dopolnitev, so prejeli ustrezno obrazložitev.

Vloge prosilcev s priloženo dokumentacijo in originali zapisnikov komisije so arhivirani in dostopni na sedežu Zbornice – Zveze.

Člani komisije se zavedamo, da je dodeljevanje sredstev občutljivo področje. Svojo nalogo opravljamo odgovorno, kar se da ažurno in v skladu s sprejetimi pravili, ki vsem članom stanovske organizacije zagotavljajo enakopravno obravnavo.

Poročilo pripravil: Miha Okrožnik, predsednik komisije

8.3. Komisija za priznanja I. Kratka predstavitev

Komisija za priznanja je stalno delovno telo Zbornice – Zveze. V letu 2014 je bila za mandatno obdobje 2014 - 2018 konstituirana pet članska komisija v naslednji sestavi:

- Milena Frankič, predsednica - Nada Sirnik, podpredsednica - Boja Pahor, zapisničarka - Anita Prelec, članica

- Suzana Majcen Dvoršak, članica

Članice komisije za priznanja delujejo v skladu z določbami Pravilnika o priznanjih Zbornice – Zveze.

II. Izvedene aktivnosti

V letu 2014 so se članice komisije sestale na dveh rednih sejah. Prva seja je bila namenjena pregledu prispelih vlog za podelitev priznanja zlati znak. Prispelo je 24 vlog.

Dobitniki priznanja zlati znak za leto 2014 so bili: Renata Batas, Lidija Časl, Marina Čok,

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014

Žlahtič, Majda Šmit in Marija Verbič. Nagrado Angele Boškin za življenjsko delo je prejela gospa Vera Grbec. Podelitev priznanj je potekala na slavnostni akademiji ob 12.

maju – mednarodnem dnevu medicinskih sester in 5. maju – mednarodnem dnevu babic.

Na drugi redni seji so članice komisije za priznanja pregledale Pravilnik o priznanjih in članom UO Zbornice – Zveze podale predloge za spremembe in dopolnitve.

III. Program dela za leto 2015

Članice komisije bodo v letu 2015 delovale skladno z določbami spremenjenega Pravilnika o priznanjih Zbornice – Zveze. Predvideva se, da bo obravnava vlog olajšana, saj bodo predlagatelji morali posredovati utemeljitve na predpisanem obrazcu.

Poročilo pripravila: Milena Frankič, predsednica komisije milena.frankic@zd-mb.si

[Type text]

Poročilo o delu organov Zbornice –Zveze za leto 2014