• Rezultati Niso Bili Najdeni

Določbe IV. poglavja se smiselno uporabljajo tudi pri posebnem izpitu za napredovanje v višji naziv ter pri posebnem izpitu za priznanje strokovne izobrazbe višje stopnje, če ni s tem pravilnikom drugače do- ločeno.

62. člen

Uslužbenec ne more napredovati v vižjl naziv in ne v višji plačilni razred, dokler ne napravi strokov-

nega izpita. |

63. člen

Ce izpolni uslužbenec druge pogoje za napredo- vanje v višji plačilni razred v okvira Istega naziva pred pretekom izpitnega roka (drugi _ odstavek 197.

člena, tretji odstavek 198. člena in prvi odstavek 199.

člena zakona o javnih uslužbencih), ne pomeni dej- stvo, da do tega časa izpita še ni napravil, oviro za takšno napredovanje.

64. člen

Ce uslužbenec, ki prehaja k drugemu organu, ob- drži naziv, za katerega ima strokovni izpit, mu ni treba delati dopolnilnega izpita, čeprav se program, po katerem je napravil strokovni izpit, razlikuje od programa za ta naziv pri tem drugem organu.

Uslužbencu, ki dobi pri prehodu naziv pisarni- škega referenta eli stenografa, debatnega stenografa, prevajalca II. razreda, prevajalca Ib razreda ali pre- vajalca la razreda in ima strokovni izpit za pristava ali računovodjo, se prizna ta izpit tudi za naziv, _ ki ga dobi pri prehodu. V drugih primerih mora biti v aktu o imenovanju določeno, ali se uslužbencu, ki pre- haja, prizna prejšnji izpit, ali pa mora delati izpit oziroma dopolnilni izpit za novi naziv,

65. člen

Uslužbencu, ki se imenuje (napreduje) v naziv, višji od začetnega (pridobitev višje šolske izobrazbe, priznanje strokovne izobrazbe višje stopnje, prehod ia gospodarske ali družbene organizacije — 193. in 1P8.

člen zakona 'o javnih uslužbencih), se ne naloži, da mora delati strokovni oziroma dopolnilni izpit za za- četni naziv iste vrste, če ga prej ni napravil.

Pri imenovanju (napredovanju) iz naziva niž e vrste v začetni naziv višje vrste (193. in 198. člen za- kona o javnih uslužbencih) mora delati uslužbenec strokovni izpit za novi naziv.

Uslužbenci, ki napredujejo v višji naziv po prve-n odstavku 193. člena zakona o javnih uslužbencih, ne delajo strokovnega izpita za naziv, v katerega na- predujejo.

66. člen

Uslužbencem, ki jim je priznana strokovna izo- brazba v upravni, izvršilii ali statistični službi, se pri- zna ta izobrazba tudi za ustrezne nazive iz 1. člena tega pravilnika.

67. člen

Kadar delajo uslužbenci strokovni izpit ali posebni izoit zunaj službenega kraja, imajo pravico do povra- čila potnih stroškov po predpisih o povračilu potnih stroškov za službena potovanja. To povračilo jim gre samo, kadar prvič delajo izpit.

Glede pravice do povračila potnih stroškov se tudi tedaj šteje, da uslužbenec prvič dela izpit, kadar potuje v drug kraj na popravni izpit iz določenega izpitnega gradiva (iz enega ali dveh predmetov), če ga je komisija na prvem izpitu napotila na popravni izpit.

68. člen

Uslužbenci, ki delajo strokovni ali posebni izpit, imajo pravico do plačanega izrednega dopusta za čas izpita, vštevši tudi čas, ki je potreben za odhod do kraja, kjer delajo izpit, in za vrnitev v prebiva- lišče.

Ta izredni dopust se ne šteje v letni dopust in ne v izredni dopust iz prvega odstavke 87. člena zakona

o javnih uslužbencih.

Potovanje k prvemu izpitu kakor tudi potovanje k popravnemu izpitu v zvezi s prvim izpitom se šte- je za službeno potovanje.

69. člen

Obrazce za priglasitev k strokovnim in posebnim izpitom, obrazce zapisnika o delu izpitne komisije in obrazce potrdila o strokovnem oziroma posebnem izpitu predpiše Sekretariat. Zveznega izvršnega sveta za občo upravo. n&fOOCOU) i- rbu> j-k*

VIII. PREHODNE IN KONČNE DOL,OC©E 70. člen

Uslužbenci, ki so bili na podlagi navodila o spre- membah in dopolnitvah navodil za izvajanje IV dela zakona o javnih uslužbencih -(»Uradni list FLRJ«

št. 28/58) prevedeni za pripravnike za pisarniškega referenta, se lahko priglasijo k posebnemu izpitu za priznanje srednje strokovne izobrazbe, ko dobijo po strokovnem izpitu naziv pisarniškega referenta.

Uslužbenci, ki so dobili naziv pisarniškega refe- renta na podlagi navodila iz prejšnjega odstavka, delajo posebni izpit neodvisno od pogojev za pnoo- bitev večje Izobrazbe iz 177. člena zakona o javnih uslužbencih in določb tega pravilnika.

71. člen

Uslužbencem, ki imajo strokovni izpit Ka ^aziv, za katerega se je po prejšnjih predpisih zahtevaia

Stran 664. — St-evilka 25. UHADNI LIST FLRJ Sreda, 24. Junija 1959J višja izobrazba (sedaj prva vrsta), ni treba delati po-

sebnega izpita iz drugega odstavka 188. člena v zvezi z drugim odstavkom 404. člena zakona o javnih usluž- bencih za napredovanje iz začetnega v višji naziv tretje vrste oziroma iz XII. plačilnega razreda v XI.

plačilni razred.

Izpiti na višjem finančnem tečaju Ministrstva za finance FLRJ in na višjem ekonomskem tečaju Gospodarskega sveta FLRJ se priznajo za strokovne izpite za pisarniškega referenta, stenografa, debatne- ga stenografa, prevajalca II. razreda, prevajalca Ib razreda ali prevajalca la razreda.

Kateri drugi izpiti se priznajo za strokovne izpite za pisarniškega uslužbenca oziroma za priznanje izo- brazbe višje stopnje, določi po potrebi Sekretariat Zveznega izvršnega sveta za občo upravo.

72. čleri -v v

Posebni izpit za napredovanje у višji nažiV in posebni izpit za priznanje strotoovrie izobrazbe višje stopnje morajo delati po tem pravilniku tudi usluž- benci iz drugega in tretjega odstavka 404. člena zako- na o javnih uslužbencih.

73. člen

Strokovni izpit in posebni izpit za priznanje stro- kovne izobrazbe višje stopnje se bosta delala po pro- gramih iz IV. in VI. poglavja tega pravilnika po pre- teku treh mesecev od njegove uveljavitve. Ce kandi- dat zahteva, se mu dovoli izpit po tem programu tudi pred pretekom tromesečnega roka.

Na območju Ljudske republike Slovenije; območ- ja občin v okrajih: Gorica; Šempeter pri Gorici (kral Buikovica); Koper; Izola, Koper, Piran in Sežana (kral Dobravlje).

Na območju Ljudske republike Črne gore; območ- ja občin; Bar, Budva, Virpazar, Kotor, Rijeka Crno- jevića, Uicinj in Hercegnovi.«

2. Ta odredba začne veljati osmi dan po obiavi v

»Uradnem listu FLRJ«.

St. 01—1314/1.

Beograd, 13. junija 1959.

Direktor

Zvezne uprave za varstvo rastlin;

ing. Srboljub Todorović s. r.

468. i'tKjn rti' tr-O? ii>

J Ko začne veljata ta pravilnik, neha veljati pravil- nik o strokovni izobrazbi pisarniških uslužbencev (»Uradni list FLRJ« št. 9/54).

75. člen

Ta pravilnik velja od dneva objave v »Uradnem listu FLRJ«.

St. 06—3223/1.

Beograd, 19. junija 1959.

467.

Na podlagi 19. člena temeljnega zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci (»Uradni list FLRJ« št. 26/54) in člena 19 točka 2 alinea 3 uredbe o prenosu zadev v pristojnost zveznih in republiških upravnih organov (»Uradni list FLRJ« št, 18/58 in 18/59) izdaja Zvezna uprava za varstvo rastlin

ODREDBO

O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODREDBE O POGOJIH ZA PROMET KROMPIRJA Z OBMOČIJ.

KI SO OKUŽENA 8 PRAgNO KRASTAVOSTJO 74. člen KROMPIRJA

1. V odredbi o pogojih za promet krompirja z ob- močij, ki so okužena s prašno krastavostjo krompirja (»Uradni list FLRJ« šit. 39/58) se v prvem odstavku 3, točke pod b) v besedilu pod 2) izpusti pika in dodajo besede: »ali na proizvajalna otornočja, ki so z zveznim predpisom razglašena za okužena s prašno karasta- vostjo krompirja.«

2. V 10. točki mora v besedilu pod 2) namesto besede: »Pruščicai! stati pravilno beseda; »Kruščicasi 3. V 10. točki pod 3 se črtajo beseda »Kotor« in besedi: »Garešnica in«, za besedo; »Daruvar« pa se črta podpičje in dodajo besede: »in območje občine Garešnica v okraju Kutina«.

V 10. točki se besedilo pod 4) spremeni in sa glasi:

OiM tMK^Cf гХ h L . 7>. v LR Sloveniji: območja občin v okrajih: Go- t /v T '/ /v »ica: Bovec (kraj Bovška kotlina), Idrija (kraji Godo-

■ ' vič. Dole, Ledine. Cerkljanski vrh in Črni vrh), Ko- barid (kraji DreziMca, Idrsko in Trnovo), Nova Gorica (Banjiška visoravan in kraj Lokve) in Tolmin (zahodni višinski predela Baške grape Лп Šentviška visora- van); Koper: Ilirska Bistrica (kraj Prem in višinsko območje občine) in Postojna (kraji Pivka, Planina in Hruševje); Kranj: Železniki (kraja Zali log in Selca), Ziri (višinsko območje občine), Jesenice (Kranjska go- ra), Kranj (kraji Bašelj, Besnica, Golnik, Gorenje, Goriče, Zabnica, Jezersko, Mavčiče, Naklo. Povlje, Preddvor, Predoslje, Primskovo, Rupa. Srednja vas^

Trstenik, Senturška gora, Šenčur in Stefanja gora),- Radovljica (kraji Babno polje, Begunje, Globoko, Za- lože,^ Mošnje, Otoče, Podnart in Posavec) in Tržič (kraji Jelendol, Leše in Podljubelj); Ljubljana: VeMke Lašče (kraj Sveti Gregor), Grosuplje (kraji Grosuplje, Polioa in Šmarje), Dobrepolje (kraja Kompolje in Ko- čevje), Dobrova (kraj Polhov Gradec), Domžale (kraji Blagovica, Moravče, Lukovica in Crnelo—Cešenik), Zagorje (kraji Vrh, Dolgo brdo, Zabreznik, Kanarče, RfJvT}0, Cemšenik in Semnik), Ivančna gorica (kraji Višnja gora, Krka, Muljava, Radohova vas. Stična in Šentvid), Kamnik (kraj Komenda), Kočevje (kraji Ko- privnik, Kočevska reka, Livold, Mozelj in Oneg), Ll->

Sekretar za občo upravo:

Vojo Biljanović s. r.

i

Na podilagli 19 člena temeljnega zakona o varstvu rastlin pred boleznimi in škodljivci (»Uradni list FLRJ«

st. 26/54) in člena 19 točka 2 alinea 3 uredbe o pre- nosu zadev v pristojnost zveznih in republiških uprav- nih organov (»Uradni list FLRJ« št. 18/58 in 18/59) izda- ja Zvezna uprava za varstvo rastlin

ODREDBO

O DOPOLNITVI ODREDBE O OBMOČJIH, KI SO OKUŽENA Z NEVARNIMI RASTLINSKIMI BO-

LEZNIMI IN ŠKODLJIVCI

. ^ odredbi o območjih, H so okužena z nevarmi- mi rastlinskimi boleznimi in škodljivci (»Uradni list х1 LRJ« št. 14/58), se v I. točki besedilo pod 5) spreme- ni in se glasi:

»Na območju Ljudske republike Hrvatske1 območ-

ЈЛ,-0?61'П v okra.iih: Dubrovnik: Gruda, Dubrovnik, Mljet m Ston; Reka: Kraljeviča, Krk, Opatiia Su- I,- in Crikvenica; Split; Zrnovnica, Kaštela, Omiš, Solin, Split in Sol ta.

Sreda, 24. junija M59. CRAPNI LIST PLRJ Številka 25. — Stran 665.

tiia (kraji Goba, Dole pri Litiji in Jelenje), Logatec (kraj Dolenji Logatec), Loška dolina (kraja Iška vas in Stari trg), Sodražica (kraj Draga), Trbovlje (kraji Dobovec, Knezdol in Cebina), Hrastnik (kraja Sveti Jurij in Ceče) in Cerknica (kraji Grahovo, Zdlec, Nova vas, Ravnik, Cerknica in Unec); Maribor: Dravograd (kraji Vič, Libeliče in Črneče), Maribor—Tezno (kraj Hoče), Maribor-center (kraj Križ), Ravne na'_ Koro- škem (kraja Koti je in Prevalje), Radlje ob Dra\ci (kiraja Vuzenica in Vuhred), Rače (kraji Koprivnik, ^Planica in Fram), Rtiše (kraji Lovrenc na Pohorju, Ozbalt ob Dravi Smolnik in ostalo višinsko območje občane), Slovenj Gradec (kraji Brda, Golavabuka, Dobrava, Za- vrše, Kozjak, Mislinja, Pameče, Selo, Stari trg, Tolski vrh Tomaška vas, Turiška vas, Šentvid, Šentilj, in Šmartno) in Slovenska Bistrica (kraji Kobelj, Lokanje, Onlo+nica, Polskava, Poljčane, Pragersko, Spodnje Pre- bukovje, Tinje, Trije Kralji in Šmartno na P(Joriu);

Novo mesto: Videm-Krško (kraja Orehovec in Rzisče), Žužemberk (kraji Ajdovec, Brezova reber. Lipovec in Sela), Novo mesto (kraji Ban, Javorovioa In.Poljane), Sevnica (kraj Okroglice in Razbor), Trebnje (fcraji Velika Loka, Veliki Gaber, Vrh, Grmada, Dobermč in Repče) in Črnomelj (kraj Crmošnjica); Celje: Laško (kraj Jurklošter), Mozirje in Šentjur (kraj Planina);«.

5. V 10. točki se besedilo pod 5) spremeni in se glasi:

»5) v LR Bosni in Hercegovini; območja občin v okrajih: Banja Luka: Dobrnja, Kotor Varoš in Sken- , der Vakuf; Bihać: Bosanski Petrovac, Petrovac, Drvar in Krojeuša; Goražde; Rogatica in Foča; Jajce; Baraci, Bugojno, Jajce, Mrkonjić Grad in Sipovo; Livno: Bo- sansko Grahovo, Glamoč, Duvno, Kupres In Livno;

Mostar; Gaoko in Nevesinje; Prijedor; Ključ, LuScl Palanka in Ribnik; Sarajevo: Visoko, Ilidža, Kallno- vik, Olovo, Sokolac, Fojnica in Han Pijesak; Tuzla:

Vlasenica in Kladanj.«

6, Ta odredba začne veljati osmi dan po objavi v

»Uradnem listu FLRJ«.

Št. 01—1315/1.

Beograd, 13. junija 1959.

Direktor

Zvezne uprave za varstvo rastlin:

ing. Srboljub Todorović s. r.

469.

Na podlagi 6. Mena uredbe o jugoslovanskih stan- dardih, zveznih predpisih o kakovosti proizvodov in o proizvajalnih specifikacijah (»Uradni list FLRJ« št.

17/51) izdaje Zvezna komisija za standardizacijo ODLOČBO

r> JUGOSLOVANSKIH STANDARDIH ZA KABEL- SKO INDUSTRIJO

1. Zvezna komisija za standardizacijo predpisuje naslednje jugoslovanske standarde;

PVC—masa za Izolacijo in piaSC

električnih prevodnikov ta kablov — JUS N.A8.173 Vroče valjana bakrena žica za

elektrotehnične namene — — — — JUS N.C1.020 Nizko-ffekvenčni telefonski kabli

za večje razdalje TD 00, TD 02, TD 05,

TD 07, TD 10 ta TD 15 — — — — JUS N.C4.400 2. Gornji jugoslovanski standardi so objavljeni v posebni izdaji Zvezne Vomjsije za standardizacijo, ki Je sestavni del te odločbe.

3. Ti jugoslovanski standardi veljajo od 1. avgu- sta 1959.

Št. 15—2654.

Beograd, 16. junija 1959.

Predsednik

Zvezne komisije za standardizacijo;

ing. Slavoljub VHorovic s. r.

470.

POROČILO

ZVEZNE' VOLILNE KOMISIJE O NADOMESTNIH VOLITVAH LJUDSKEGA POSLANCA V ZVEZNI ZBOR ZVEZNE LJUDSKE SKUPSClNE V VOLILNEM

OKRAJU VISOKO ZVEZNI LJUDSKI SKUPŠČINI

— Zveznemu zboru —

Beograd Zvezna volilna komisija je prejela volilne spise, ki se nanašajo na nadomestne volitve v 255. volilnem okraju Visoko, in podaja v smislu 201. in 146. člena zakona o pravicah in dolžnostih, o volitvah ii od- poklicu zveznih ljudskih poslancev tole

poročilo

1) Nadomestne volitve ljudskega poslanca v Zvezni zbor Zvezne ljudske skupščine v 255. volil- nem okraju Visoko, razpisane z odlokom Zveznega zbora z dne 15. aprila 1959, so bile 14. junija 1959.

2) Volitve sta vodili pod nadzorstvom Zvezne volilne komisije Volilna komisija Ljudske republike Bosne in Hercegovine in Okrajna volilna komisija za volilni okraj Visoko.

3) Glasovalo se je za kandidata Hakireviča Ibrahima Avda iz Sarajeva, čigar kandidaturo je po- trdila Okrajna volilna komisija in objavila Zvezna volilna komisija pod St. 4 z dne 28. maja 1959 v 22.

številki »Uradnega lista FLRJ« z dne 3. junija 1959.

4) Okrajna volilna komisija za volilni okraj Vi- soko je ugotovila Izid volitev, kakor je to predpisano v Ш., 140., 141., 143. in 144. členu zakona o pravicah ta dolžnostih, o volitvah in odpoklicu zveznih ljudskih poslancev.

Izid -olitev 1e naslednji;

vpisanih volilcev glasovalo

za kandidata Hakireviča Ibrahima Avda

neveljavnih glasovnic

skupaj glasov 39.551 34.503 33.863 645

odstotek 87,2

98,1 1.9 Na podlagi tega je Okrajna volilna komisije za volilni okraj Visoko razglasila, da je za ljudskega poslanca izvoljen Hakirević Ibrahima Avdo Iz Sa- rajeva.

St. 7.

Beograd, 20. junija 1959.

Zvezna volilna komisija Tajnik-

dr. Dražen Sesardić s. r.

Predsednik;

Mihailo Djordjevič s. r.

Stran 666* — Številka 25.

471.

POROČILO

NARODNE BANKE FLKJ O ODVZEMU IZ OBTOKA IN ZAMENJAVI BANKOVCEV DFJ ZA 20 IN 10

DINARJEV

Na podlagi 2. to6ke drugega odstavtoa 17. 61ena uredbe o bankah in hranilnicah (»Uradni HsfFLRJ«

št. 4/54) je sprejel upravni odbor Narodne banke na svoji seji dne 26. marca 1959 odločbo o odvzemu iz obtoka in zamenjava bankovcev DFJ za 20 in 10 di- narjev, ki imajo oznafbo »1944« in na sprednji strani v desnem delu reproducirano oprsje partizana.

Po omenjeni odločbi bo vzela Narodna banka bankovca DFJ za 20 in 10 dinarjev, ki sta opisana v prejšnjem odstavku, iz obtoka v Času od 1. julija do 30. septembra 1959 in ju zamenjala z bankovci oziroma s kovanim denarjem tečajne izdaje.

S 1. oktobrom 1959 prenehata biti navedena ban- kovca za 20 in 10 dinarjev zakonito plačilno sredstvo.

Naknadno ju bo mogoče zamenjati pri Narodni banki še v nadalinjih treh mesecih, t. j. do vš'etega 31. de- cembra 1959.

Bankovca DFJ za 20 in 10 dinarjev, ki se jemljeta is. obtoka v smislu omenjene odločbe, bo zamenjavala Narodna banka po vseh svojih podružnicah kakor tudi pa vseh drugih bankah.

Iz Narodne banke FLRJ — Glavne centrale, Beo- grad, 16. junija 1959.

Pri primerjanju z izvirnikom se je ugiotovdlo, da so v besedilo pravilnika o ekonomski in tehnični dokumentaciji investicijskega programa za gradnjo objektov kmetijskih organizacij, objavljeno v »Urad- nem listu FLRJ« št. 19/59, zašle spodaj navedene na-

^ike, zato se daje

POPRAVEK

PRAVILNIKA O EKONOMSKI IN TEHNIČNI DO- KUMENTACIJI INVESTICIJSKEGA PROGRAMA ZA GRADNJO OBJEKTOV KMETIJSKIH ORGA-

NIZACIJ

V 4. členu je treba dodati na koncu VI, razdelka naslednje slučajno izpuščene točke:

»3) kalkulacija posameznih proizvodov za trg;

4) skupna kalkulacija celotne proizvodnje;

5) račun rentabilnosti z osnovnimi pokazatelji uspeha proizvodnje;

6) možnost odplačevanja posojila.«

... Sekretariata Zveznega izvršneea sveta za kme- tijstvo in gozdarstvo, Beograd, 20. maja 1959.

Sreda, 24. junija Pri primerjanju z izvirnikom se je ugotovilo, da je v besedilo navodila o preračunavanju čistih osebnih dohodkov delavcev gospodarskih in družbenih organi- zacij na kosmate zneske (»Uradni list FLRJ« št 22/59) zašla spodaj navedena napaka, zato se daje

POPRAVEK

NAVODILA O PRERAČUNAVANJU ČISTIH OSEB- NIH DOHODKOV DELAVCEV GOSPODARSKIH IN DRUŽBENIH ORGANIZACIJ NA KOSMATE ZNESKE V prvem odstavku 10. točke morata v četrti vrsti namesto besed: »na kmetijskih« stati pravilno besedi!

»na nekmetijskih«.

Iz Sekretariata Zveznega izvršnega sveta za delo, Beograd, 9. junija 1959.

Pri primerjanju z izvirnikom se je ugotovilo, da sta v prečiščeno besedilo tarife prometnega davka, ob-i javljeno v »Uradnem listu FLRJ« št. 20/59, zašli spo-' daj navedeni napaki, zato se daje

POPRAVEK

PREČIŠČENEGA BESEDILA TARIFE PROMETNEGA DAVKA

K tar. številki 95 mora namesto napačno tiskanih opomb 3) in 4) stati pravilno opomba 8), ki se glasi:

»3) Veljata opomba 2) k tar. številki 93 in opomba J) k tar. številki 97.«

K tar. številka 96 morata namesto napačno tiskana opombe 3) stati pravilno opombi 3) in 4), ki sta na- pačno tisikani k tar. Številki 95.

Iz Sekretariata Zveznega izvršnega sveta za zako- nodaio in organizacijo, Beograd, 10 junija 1959.

ODLOČBE

Na podlagi 166. člena zakona o javnih uslužbenk cih (»Uradni list FLRJ« št. 53/57) v zvezi s tretjim od- stavkom 39. člena zakona o državni upravi (»Uradni list FLRJ« št. 13/56 in 44/57) in s 33. členom uredbe o organizaciji in delu Zveznega izvršnega sveta (»Urad*

ni list FLRJ« št. 20/58) izdaja Zvezni izvršni svet

"RADNl riST FLRJ

Pri primerjanju z izyirnikom se je ugotovilo, da je v besedilo odredbe o dopolnitvi odredbe o ureditvi

^istu FLRJ« st. 22/59, zašla spodaj navedena napaka, v,oza "^Tate5;ih. Proizvodov, objavljeno v »Uradnem zato se daje

POPRAVEK

ODREDBE O DOPOLNITVI ODREDBE O UREDITVI UVOZA NEKATERIH PROIZVODOV

V I. točki mora namesto besed: »iz panoge 120 — Kemična industrija« stati pravilno: »iz panose 122 —*

Lesna industrija«.

ni- za ZU!naili0 trgovino, Beograd, 10, ju-

ODLOČBO

O IMENOVANJU POMOČNIKA SEKRETARJA ZA OBČO UPRAVO V ZVEZNEM IZVRŠNEM SVETU Za pomočnika sekretarja za občo upravo v Zvez- nem izvršnem svetu se imenuje Redaković Aleksan- dar, dosedanji sekretar za občo upravo v Izvršnem svetu Sabora LR Hrvatske.

B. št. 39.

Beograd, 15. junija 1959.

Zvezni izvršni svet

Sekretar: Podpredsednik;

Veljko Zeković s. r, Aleksandar Ranković s. r<

URADNI LIST FLRJ Številka 25. — Stran 667.

greda, M. junija 1S59.

Na podlagi 156. člena zakona o Javnih uslužben- cih (»Uraidni Ust FLRJ« št. 53/57) v zvezi s tretjim odstavkom 39. člena zakona o državni upravi (»Urad- ni list FLRJ« St. 13/56 in 44/57) in 33: členom uredbe o organizaciji in delu Zveznega izvršnega sveta (»Uradni list FLRJ« št. 20/58) izdaja Zvezni izvršni evet

ODLOČBO

O IMENOVANJU POMOČNIKA SEKRETARJA ZA ZDRAVSTVO V ZVEZNEM IZVRŠNEM SVETU IN GLAVNEGA ZVEZNEGA SANITARNEGA INSFEK-

TORJA

1. Za pomočnika sekretarja za zdravstvo v Zve- znem izvršnem svetu se imenuje dr. Svetomir Jaukn- Vič, dosedanji pomočnik načelnika oddelka za sani- tetno službo v Zveznem državnem sekretariatu za no'ranje zadeve.

2. Dr. Radomir Gerič, dosedanji glavni sanitarni Inšpektor Zveznega sanitarnega Inšpektorata, se raz- reši in imenuje za pomočnika sekretarja za zdrav- stvo v Zveznem izvršnem svetu.

3. Za glavnega sanitarnega inšpektorja Zveznega sanitarnega inšpektorata s položajem pomočnika sekretarja se imenuje dr. Jovan Bijelič, dosedanji nače'nik oddelka za sanitetno službo v Zveznem dr- žavnem sekretariatu za notranje zadeve.

B. žt. 37.

Beograd, 2. junija 1959.

Zvezni izvršni svet

Sekretar- Podpredsednik;

Veliko Zeković s. r. Aleksandar Rankovic s r.

Na podlagi drugega odstavka 10. člena uredbe o skupnih rezervnih skladih gospodarskih organizacij (»Uradni list FLRJ« žt 10/59) v zvezi s 4. točko odloKa o posebnem deležu pri dohodku in o skupnih rezerv- nih skladih gospodarskih organizacij (»Uradni list FLRJ« št. 48/58) izdaja Zvezni izvršni svet

ODLOČBO

O IMENOVANJU UPRAVNEGA ODBORA ENOTNE- GA SKUPNEGA REZERVNEGA SKLADA Za člane upravnega odbora Enotnega skupnega rezervnega sklada se imenujejo:

1. Bevandić Stevan. predsednik centralnega odbora Sind'kata rudarjev in metalurgov.

2. Duverovič Nikola, predsednik Zvezne industrij- ske zbornice.

3. Icev Aleksandar, predsednik centralnega odbora Sindikata delavcev kovinske industrije,

4. Marković Ljubka v, samostojni svetnik v Sekre- tariatu Zveznega izvršnega sveta za industrijo,

5. Mihajilovski Kiro. direktor tovarne konzerv

»Vardar«, Skopje,

6. Ing. Miler Jovan tehnični direktor gradbenega podjetja »Graditelj«. Sarajevo,

7. Romič Borivoje. tajn'k centralnega sveta Zveze sindikatov Jugoslavije,

8. Stefanovič Aleksandar, direktor kombinata

»Servo Mihalj«, Zrenj anin

9. Tabaković Kosta, direktor lesne industrije »Ma- glič«, Foča,

10. Sener Herman, direktor opekarne »Trudbenik«, Beograd.

B. št. 38.

Beograd, 10. junija 1959.

Zvezni izvršni svet

Sekretar: Podpredsednik;

Ve'jko Zeković s. r. V Aleksandar Rankovifi s. r.

Na podlagi 166. člena zakona o javnih uslužben- cih (»Uradni list FLRJ« št. 53/57) v zvezi z 28. členom in tretjim odstavkom 39. člena zakona o državni upravi (»Uradni list FLRJ« št. 13/56 in 44/57) in 33.

členom uredbe o organizaciji in delu Zveznega izvrš- nega sveta (»Uradni list FLRJ« st. 20/58) izdaja Zvezni izvršni svet

O O L O C R O

O IMENOVANJU POMOČNIKA NAČELNIKA U- PRAVE ZA PERSONALNE ZADEVE ZVEZNEGA

IZVRŠNEGA SVETA

Za pomočnika načelnika Uprave za personalne zadeve Zveznega izvršnega sveta s položajem pomoč- nika sekretarja v Zveznem izvršnem svetu se imenuje Vlado Ivković, dosedanji tajnik Zvezne komisije za telesno kulturo.

B. št. 41.

Beograd, 19. junija 1959.

Zvezni izvršni svet

Sekretar; Podpredsednik;

Veljko Zeković s. r. Aleksandar Rankovič s. r.

IZ URADNIH LISTOV L1UDSK1II REPUBLIK.

SLUŽBENI GLASNIK NARODNE REPUBLIKE SRBIJE

»Službeni glasnik Narodne Republike Srbije«

objavlja v 24 številki z dne 6 iunija 1959

odredbo o višini posebnega dodatka za sanitarne inšpektorje in uslužbence z visoko medicinsko izobraz- bo, ki so zaposleni v upravnih organih za zdravstvo in v upravnih zavodih z delovnim področjem v zdravstvu;

odredbo o območjih, na katerih se zbirajo statistič- ni podatki o vzrokih smrti.

V 25. številki z dne 13. junija 1959 objavlja:

uredbo o skupni gostinski zbornici za vse okraje v Avtonomni kosovsko-metohijski oblasti;

odlok o delitvi prispevka za gospodarske kadre, ki ga plačujejo gospodarske organizacije in zasebni obrti v Ljudski republiki Srbiji;

odlok o načrtu za obvezno osnovno izobraževanje v Ljudski republiki Srbiji do leta 1961;

Stran 668. — Stevilba 23. UR A DNI LTST PLRJ Sreda, 34. junija 1959, odločbo o ustanovitvi Zavoda za strokovno izpo-

polnjevanje zdravstvenih uslužbencev;

odločbo o imenovanju članov republiške komisije za telesno kulturo;

odločbo o razrešitvi in Imenovanju članov Sveta za socialno politiko In komunalna vprašanja LRS;

^ odločbo, o razrešitvi in imenovanju članov repu- bliške komisije za dajanje mnenja o posebnem vračunavanju časa v pokojninsko dobo;

pravilnik o organizaciji in delu Zavoda za gospo- darsko planiranje Ljudske repuibllke Srbije;

odločbo o tem, da je cerkev—hram na Trgu 7. ju- lija št. 2 v Somboru pod varstvom države kot kul- turni spomenik;

odločbo o tem, da je sv. Nikolajevska cerkev v No- vem Sadu pod varstvom države kot kulturni spo- menik;

popravek navodilu o izkaznici gozdarskih inšpek- torjev.

NARODNE NOVINE

SLUŽBENI LIST NARODNE REPUBLIKE HRVATSKE

»Narodne novine«, uradni list Ljudske republike Hrvatske, objavljajo v 21. številki z dne 29. maja 1959:

odiočbo republiške volilne komdsije v Zagrebu o razpisu nadomestnih volitev ljudskega poslanca v Re- publiški zbor Sabora Ljudske republike Hrvatske v volilnem okraju Novi Marof;

odločbo o spremembi odločbe o imenovanju okraj- nih volilnih komisij za volitve ljudskih poslancev v Republiški zbor Sabora Ljudske republike Hrvatske;

odločbo o dopolnitvi odločbe o imenovanju stalnih sodnih izvedencev pri gospodarskih sodiščih v Ljudski republiki Hrvatskil za leto 1959.

»CENOVNIK LEKOVA«

ki je sestavni del odredbe o najvišjih cenah za gotova Zf.ravila v prodaji na drobno (»Uradni list FLRJ« št.

-Г 'o''/3® 0',javI'en !(ot dodatek »Uradnega lista FLR.T«

in se lahko naroči pri KOMERCIALNEM ODDELKU »URADNEGA LISTA FLRJ«, Beograd, Kraljeviča Marka št. 9 Žiro račun 301-11/1-30.