• Rezultati Niso Bili Najdeni

Vzorec in vzorčenje

Moje vzorčenje pri intervjujih je bilo neverjetnostno, saj je bil vzorec namenski. Izbrala sem tri ravnateljice in tri ravnatelje iz osnovnih šol z večjim (400 in več učencev), srednjim (399 do 201 učencev) in manjšim številom učencev (manj kot 200 učencev). Že v poglavju 4.2.1.

Intervju sem navedla razloge za tak izbor vzorčenja in zapisala, da se zavedam, da to predstavlja eno od omejitev raziskave. Zaradi (ne)pripravljenosti ravnateljev/ic za sodelovanje v raziskavi in moje časovne ter finančne omejenosti za opravljanje raziskave sem izvedla samo intervjuje z ravnatelji/cami osnovnih šol Primorske regije.

Pri anketah je bilo vzorčenje verjetnostno, saj sem z enostavnim naključnim vzorcem izbrala 150 zaposlenih na osnovnih šolah, kjer sem opravila intervjuje. S takim načinom sem zadovoljila potrebo po zahtevi, da je vzorec primeren oz. relevanten za raziskavo, oz. da je raziskovalec prepričan, da bo z izbranimi enotami pridobil potrebne informacije, s katerimi bo lahko odgovoril na postavljena raziskovalna vprašanja oz. cilje raziskave, kot pravita Engel in Schutt (Vogrinc 2008).

4.8 Potek raziskave

Samo raziskavo sem začela opravljati, ko sem zaključila teoretični del magistrske naloge.

Najprej sem izbrala ravnatelje in ravnateljice, za katere sem menila, da bi bili pripravljeni sodelovati v intervjujih in so ustrezali kriterijem namenskega vzorca. Kot sem že omenila, sem se zavedala dejstva, da to predstavlja eno od omejitev moje raziskave, vendar zaradi časovne in finančne omejenosti druge možnosti nisem imela. Napisala sem jim prošnjo za sodelovanje v raziskavi. Vse tri ravnateljice in dva ravnatelja so privolili v sodelovanje v raziskavi, en ravnatelj pa ni želel snemanega intervjuja in je zato sodelovanje v raziskavi zavrnil. Imela sem kar nekaj težav z iskanjem nadomestnega ravnatelja, ki bi ustrezal postavljenim kriterijem, a sem ga nazadnje le našla.

Že v prošnji sem jim na kratko predstavila namen in cilje raziskave, nato pa se z njimi po telefonu dogovorila za kraj, datum in uro opravljanja intervjuja ter opazovanja njihovega dela na šoli.

Raziskavo sem izvedla v času šolskih počitnic, saj zaradi narave moje službe drugačna izvedba ni bila mogoča. Sama raziskava je trajala šest tednov, vsakemu udeležencu je bil namenjen en teden. V tem tednu sem štiri dni spremljala in opazovala delo ravnatelja/ice ter beležila pogostost pojavov v check-listah, zadnji dan pa z njim/njo opravila intervju.

Pred vsakim intervjujem sem ravnateljem/icam zagotovila anonimnost in uporabo podatkov zgolj v raziskovalne namene. Zato so ravnatelji/ice označeni s črkami od A do F. Vse intervjuje sem opravila v pisarnah ravnateljev/ic, vsi so dovolili snemanje in transkript posnetega intervjuja, ki sem jim ga poslala v vpogled. Vsi so zapis tudi odobrili in se strinjali z zapisanim. Transkripti intervjujev so priloženi v prilogah.

V času raziskave so ostali zaposleni izpolnili anketni vprašalnik, ki sem ga predhodno pilotno testirala na skupini desetih zaposlenih v šolstvu. Ker je pilotna študija pokazala, da so anketirancem navodila in vprašanja jasna, sem pripravila anketne vprašalnike. Le-te sem na šolah, na katerih sem opravljala intervjuje z ravnatelji/cami, izročila pomočnikom/icam ravnateljev/ic, s katerimi sem se dogovorila, da jih bodo razdelili ostalim zaposlenim na šolah.

Njim so zaposleni ankete tudi vrnili. Na vseh šestih šolah, kjer sem opravljala intervjuje, sem razdelila 150 anketnih vprašalnikov, od teh sem jih dobila 117 izpolnjenih. Nekaterih odgovorov v nekaj anketah ni bilo, a sem to upoštevala pri obdelavi podatkov in izračunala

povprečja brez manjkajočega odgovora, ker bi bilo škoda izgubiti cel vprašalnik zaradi enega manjkajočega odgovora.

Anketni vprašalnik je izpolnilo 117 zaposlenih na osnovnih šolah, od tega 10 moških in 107 žensk. Iz tabel v nadaljevanju je razvidno, kakšno je število moških in žensk glede na starost, glede na stopnjo izobrazbe in glede na zaposlitev.

Preglednica 10: Število moških in žensk glede na starost

Starost

Skupaj Mlajši od 30 let Starejši od 30 let

Spol Moški 5 5 10

Ženske 36 71 107

Skupaj 41 76 117

Preglednica 11: Število moških in žensk glede na stopnjo izobrazbe

Izobrazba

Skupaj

Nižja Višja

Spol Moški 3 7 10

Ženske 16 91 107

Skupaj 19 98 117

Preglednica 12: Število moških in žensk glede na zaposlitev

Zaposlitev

Skupaj Učitelj Svetovalni delavec Ostali zaposleni

Spol Moški 7 0 3 10

Ženske 82 6 19 107

Skupaj 89 6 22 117

Opazovanje je potekalo strnjeno 4 dni zaporedoma na vsaki od izbranih šol. Ravnatelja/ico sem spremljala skozi ves dan in si ob tem beležila pogostost pojavov, predhodno določenih na check-listi. Pri opazovanju dela ravnateljev/ic je bilo predvsem v prvem in drugem dnevu opaziti, da moja prisotnost vpliva na komunikacijo in način dela ravnateljev/ic. Čeprav sem se trudila, da bi bila čim bolj nemoteč faktor in so mi ravnatelji/ce zagotavljali, da njihovo delo poteka večinoma na tak način, kot so ga izvajali v času mojega opazovanja, so bile opazne razlike med načinom dela v prvih in zadnjih dneh opazovanja.

Komunikacija v prvih dneh je bila skoraj pri vseh ravnateljih/icah pogostejša z učitelji in ostalimi zaposlenimi, v zadnjih dneh pa bolj pogosta s pomočniki/icami in ostalim

odnosom med zaposlenimi. Večina ravnateljev/ic se je na začetku veliko bolj posvečala odnosom med zaposlenimi, proti koncu opazovanja pa vse bolj uspešno opravljenim nalogam.

Zavedam se dejstva, da bi bila slika realnejša, če bi opazovanje dela ravnateljev/ic izvajala dalj časa. Tudi to je eden izmed dejavnikov omejitve moje raziskave.

Po končani raziskavi sem podatke, pridobljene z intervjuji, anketami in opazovanjem analizirala in ovrednotila.

5 ANALIZA IN INTERPRETACIJA PODATKOV