• Rezultati Niso Bili Najdeni

Glavni cilj in delni cilji podjetja

6 Strateška analiza podjetja

6.6 Razvijanje strategij podjetja

6.6.1 Glavni cilj in delni cilji podjetja

Glavni cilj podjetja

Načrtovani cilji morajo biti v podjetju postavljeni kot želeni rezultat glede obsega dosežkov in časa. Podjetje si mora postaviti cilje v okviru predvidevanj razvoja v okolju. Postaviti jih mora za podjetje kot celoto in za posamezne podsisteme in aktivnosti podjetja.

Glavni cilj podjetja predstavlja povečevanje donosnosti kapitala, saj kapital v najširšem smislu pomeni neke vrste sredstvo, od katerega se pričakuje korist v prihodnje (Bergant 2009, 101). Takšno rast donosnosti lahko dosežemo z zmanjševanjem kapitala ali s povečevanjem donosa. V poštev pride povečevanje donosa, ki ga je možno doseči z rastjo poslovanja, to je s povečevanjem dobička na podlagi povečevanja prihodkov in zmanjševanja stroškov poslovanja. Navedeno povečevanje prihodkov in zmanjševanje stroškov bo možno uresničiti, če bo podjetje istočasno uresničilo delne cilje po posameznih aktivnostih podjetja.

Strateška analiza podjetja

Tabela 6.1 Glavni cilj podjetja

Cilj Povečanje donosnosti

Rok 5 let

Pot Povečanje prihodkov Zmanjšanje stroškov

Glavni cilj podjetja je povečanje donosnosti kapitala. Za doseganje tega cilja bo za rast stopnje donosnosti potrebna hitrejša rast prodaje od rasti stroškov oziroma relativno zaostajanje stroškov materiala in zunanjih storitev glede na rast prihodkov. Na donosnost vplivajo dogajanja v okviru podsistemov podjetja in aktivnosti, ki jih podjetje opravlja v zvezi z izvajanjem dejavnosti.

Delni cilji po pomožnih in temeljnih aktivnostih

Da bomo dosegli glavni cilj podjetja, to je postavljena rast donosnosti kapitala, smo si izoblikovali delne cilje po posameznih podsistemih in aktivnostih podjetja.

− Infrastruktura podjetja

Cilj v infrastrukturi podjetja je boljše obvladovanje stroškov na gradbiščih z uvedbo spremljanja odmikov dejanske porabe od načrtovanih količin materiala, delovnih ur, obsega prevozov in strojnih storitev in dograjenega sistema izvedbenega načrtovanja za učinkovitejše izvajanje tekočega poslovanja glede na obseg del in roke izvedbe v odvisnosti od razpoložljivih zmogljivosti. Na finančnem področju bo cilj povečanje obračanja sredstev, zlasti hitrejše izterjave zapadlih terjatev ter uvedba učinkovitih inštrumentov zavarovanja plačil in s tem znižanje zadolženosti podjetja oziroma poravnavanja obveznosti v dogovorjenih rokih. Znižanje stroškov financiranja zahtevnejših gradbenih projektov se bo doseglo z bolj dosledno opredelitvijo pogodbenih določil pri nadzoru, izvajanju, potrjevanju opravljenih del in pogojev predaje objektov v uporabo.

− Kadrovski podsistem

Izboljšati strukturo kadra z dodatnim funkcionalnim ter strokovnim izobraževanjem na vseh nivojih in s spodbujanjem ustvarjalnosti ustvariti pogoje za bolj učinkovito opravljanje dela, zmanjšanje poškodb na delu in boljše izvajanje storitev po željah naročnikov. Za dosledno spodbujanje inovativne dejavnosti je potrebo zgraditi sistem motivacije in nagrajevanja avtorjev inovacij.

− Podsistem razvoja tehnologije

V proizvodnji gradbenega materiala je cilj podsistema razvoja tehnologije racionalizacija proizvodnje z uvajanjem sodobnejše tehnologije pridobivanja

Strateška analiza podjetja

kamnitih agregatov in gramoza, asfaltnih zmesi z izpopolnjevanjem postopka za proizvodnjo recikliranega asfalta, izpeljava strojnega vgrajevanja asfalta na manjših in oblikovno zahtevnejših površinah in uvedba sistema pakiranja in shranjevanja hladnih asfaltnih zmesi. Na operativnem področju pa izboljšati poslovni proces za skrajšanje časa nedokončanih gradbišč z boljšim terminskim usklajevanjem pridobljenih del glede na tehnološko opredeljene proizvodne zmogljivosti in prilagoditi okolju bolj prijazno izvajanje del.

− Podsistem nabave

Za izboljšanje plačilnih pogojev in znižanje cen surovin, materiala in rezervnih delov bo treba pritegniti nove dobavitelje in na podlagi novih ponudb izbrati najkonkurenčnejše in na te osnovi graditi mrežo dolgoročnih poslovnih povezav.

− Notranja logistika

S terminsko usklajenim načrtovanjem, ki ga za potrebe nemotenega izvajanja gradbenih storitev zahteva proizvodni proces kamnitih materialov, asfaltnih zmesi in betona, se bo izboljšal pretok potrebnega gradbenega materiala v časovno okvirjenih količinah porabe na gradbiščih.

− Operacije (proizvodnja)

Cilj podsistema operacije je podpora lastnega razvoja in uvajanje najsodobnejše tehnologije proizvodnje gradbenega materiala. Treba je razširiti proizvodnjo barvnih asfaltnih zmesi, uvesti celoviti proizvodni program betonskih izdelkov, jeklenih mrež za vgradnjo armiranega betona ter jeklenih gradbenih konstrukcij. Pri izvajanju gradbenih storitev upoštevati možnost izvedbe po željah in potrebah naročnikov in pristopiti k dolgoročnim poslovnim povezavam z najboljšimi podizvajalci in kooperanti.

− Zunanja logistika

Prilagojeno izvajanje obsega gradbenih storitev notranjim zmožnostim bo potekalo s terminskim načrtovanjem, podprtim z računalniškim sistemom sledenja prevoznih sredstev ter gradbene mehanizacije. Poleg tega bo z ustreznejšim koordiniranjem dela vzpostavljen normalen pretok materiala in s tem zmanjšanje nepotrebnih zastojev na gradbiščih.

− Trženje in prodaja

Cilj aktivnosti v trženju naj bo usmerjen v iskanje in vrednotenje poslovnih priložnosti, cilj v prodaji pa rast obsega prodaje gradbenega materiala na obstoječem trgu in širitev izvajanja del na nizkih ter visokih gradnjah na druge regije domačega trga z bolj prilagodljivo ponudbo in izvajanjem gradbenih storitev v interesu boljšega zadovoljevanja potreb odjemalcev. Cilj aktivnosti je

Strateška analiza podjetja

tudi širitev mednarodnega poslovanja, kjer je treba pospešiti raziskavo možne oblike, kraja, časa in ostalih pogojev vstopa za uspešno izvedbo internacionalizacije poslovanja. Izhaja naj iz sposobnosti, spretnosti, zmožnosti in izkušenj, s katerimi podjetje razpolaga.

− Poprodajne storitve

Poprodajne storitve morajo skrajšati odzivni čas in povečati prilagodljivost pri odpravi napak in jih bolj usmeriti v svetovanje in vzdrževanje poprodajnih odnosov z odjemalci v interesu nudenja možnih prihodnjih storitev.

V tabeli 6.2 je z uresničitvijo ciljev po podsistemih in aktivnostih prikazan odraz povečanja prihodkov in zmanjšanja stroškov podjetja.

Tabela 6.2 Cilji po podsistemih in aktivnostih podjetja

Pot Povečanje

prihodkov

Zmanjšanje stroškov

Infrastruktura podjetja X

Kadrovski podsistem X

Podsistem razvoja tehnologije X

Podsistem nabave X

Notranja logistika X

Operacije (proizvodnja) X

Zunanja logistika X

Trženje in prodaja X

Poprodajne storitve X