• Rezultati Niso Bili Najdeni

Anketiranci po uporabi rokovnika

Vam primanjkuje časa za počitek, spanec?

Da Ne

Ste varčni z denarjem?

Da Ne

Ali za organizacijo uporabljate rokovnik?

Da Ne

Zakaj (samo tisti, ki ste odgovorili z Ne)?

Ga ne potrebujem

Mi ne služi, ker si stvari ne planiram Me dodatno obremenjuje

Tisti, ki rokovnik uporabljajo, ga uporabljajo zato, ker jih 58,9 % lažje pregleda opravila, 23,2 % anketirancev pa ima več občutka, kaj mora narediti. 12,5 % rokovnik služi, da ne pozabijo na stvari, 5,4 % pa si v rokovniku beleži navade, ki jih želijo vključiti v dnevno rutino (slika 37). 80,6 % uporabnikov si rokovnike izberejo glede na funkcionalnost in samo 19,4 % glede na izgled (slika 38).

Slika 37: Anketiranci po razlogu za uporabo rokovnika

Slika 38: Anketiranci po izbiri rokovnika

4.2.2 Rezultati drugega dela spletne ankete

64,4 % anketiranih se zdi beleženje opravil, dogodkov in rojstnih dnevov z različnimi znaki smiselno, 35,6 % pa ne (slika 39). 55,4 % se strani, kjer si lahko zapišejo letne cilje, zdijo pomembne, 44,6 % pa se zdijo te strani nepotrebne (slika 40).

Slika 39: Anketiranci po oceni uporabnosti organizacijskih ključev

Slika 40: Anketiranci po oceni uporabnosti strani za letne cilje

Zakaj (samo tisti, ki ste odgovorili z Da)?

Ker ne pozabim na stvari

Imam več občutka za to kar moram narediti Zaradi lažjega pregleda opravil

78,2 % anketirancev se zdi pomembno, da rokovnik vsebuje manjši pregled leta med meseci, 21,8 % pa ne (slika 41). Smiselni in večji prehodi med meseci se zdijo pomembni 75,2 % anketirancev, 24,8 % pa prehodi niso pomembni (slika 42).

Slika 41: Anketiranci po oceni uporabnosti manjšega pregleda leta

Slika 42: Anketiranci po oceni uporabnosti večjih prehodov med mesci

Mesečni koledar je pomemben 84,2 % anketirancev, 15,8 % pa ni (slika 43). Stolpci za hiter pregled meseca (telesna teža, denar, volja, opravila in opomniki) se zdijo uporabni 52,5 %, 47,5 % anketirancev pa se ne zdijo uporabni (slika 44).

Slika 43: Anketiranci po oceni uporabnosti mesečnega koledarja

Slika 44: Anketiranci po oceni uporabnosti stranskih stolpcev za beleženje

Beleženje navad ni uporabno 51,5 %, 48,5 % anketirancev pa se zdi uporabno (slika 45).

Če so zraven tedenskega koledarja vključeni stolpci (opravila, dogodki, opomniki in opravila za naslednji teden), se 81,2 % anketirancev to zdi uporabno, 18,8 % pa ne (slika 46).

Slika 45: Anketiranci po oceni uporabnosti beleženja navad

Slika 46: Anketiranci po oceni uporabnosti tedenskega koledarja

72,3 % anketirancev meni, da je prostor za zapise (beležka, dnevnik) na koncu vsakega meseca uporaben. 27,7

% anketirancev pa se zdi neuporaben (slika 47). Organizacijski dnevnik se 97 % anketirancev zdi pregleden in le 3 % nepregleden (slika 48).

Slika 47: Anketiranci po oceni uporabnosti beležke in dnevnika

Slika 48: Anketiranci po oceni preglednosti rokovnika

Se vam zdi uporabno, da si lahko v rokovniku rednobeležitesvojepočutje

Se vam zdi uporabno, da je na koncu vsakega meseca prostor še za razne zapise, kot stabeležkaali dnevnik?

Da Ne

Se vam rokovnik zdi pregleden?

Da Ne

70,3 % pregled meseca ni preobsežen, 29,7 % anketirancem pa je (slika 49). 79,2 % anketirancev bi rokovnik glede na funkcionalnost kupili, 20,8 % pa ne (slika 50). Izgled organizacijskega dnevnika je prepričal 80,2 % anketirancev, 19,8 % pa jih ni (slika 51).

Slika 49: Anketiranci po oceni

Izdelali smo organizacijski dnevnik, ki ima vključene karakteristike rokovnika in dnevnika. Osredotočili smo se predvsem na vsebino rokovnika in vključili problematične vedenjske vzorce. Prav tako pa smo v organizacijski dnevnik vključili vsebino dnevnika in uporabniku namenili dovolj prostora, da si lahko zapiše cilje, doživljanja in na enostavnejši način opazuje svoje počutje. Organizacijski dnevnik smo namenili ženskam in temu prilagodili temo – morda od 30. do 60. leta. Temi smo približali grafične elemente, ilustracijo ter izgled kaligrafije in vzorcev. Prednost pri oblikovanju vsebine je imela funkcionalnost, v ta namen smo uporabili dokaj minimalistične grafične elemente in klasično tipografijo. Kljub temu pa nam je bilo pomembno, da strani vključujejo karakteristiko naše teme, zato smo pri izbiri pisave in vzorcev bili še toliko bolj pozorni, da smo jih lahko vključili na vse strani v rokovniku. Končni produkt ima 224 strani, vključno s platnicama.

Vam je pregled meseca

Za platnico (slika 52) smo ustvarili ilustracijo, ki se povezuje s tematiko našega organizacijskega dnevnika. S platnico smo želeli izraziti, kako izgleda notranjost, v ta namen smo uporabili ilustracijo z naravnimi barvami in dokaj močnim kontrastom ter kaligrafijo.

Slika 52: Platnica organizacijskega dnevnika

Na prvi vezni list ( slika 53) smo želeli vključiti prostor, kjer si lahko uporabnik zapiše svoje ime in priimek.

Slika 53: Prvi vezni list organizacijskega dnevnika

V organizacijski dnevnik smo na začetku želeli vstaviti kazalo (slika 54), da lahko uporabnik hitreje dostopa do željenih vsebin.

Slika 54: Kazalo organizacijskega dnevnika

Naslednja stran je namenjena organizacijskim ključem (slika 55), ki bi uporabniku služili za lažjo preglednost in organizacijo.

Slika 55: Organizacijski ključi

Na naslednjih straneh je postavljen letni koledar (slika 56), zraven manjših mesečnih koledarjev smo dodali še prostor za zapisovanje.

Slika 56: Letni koledar

Sledita strani, kamor si lahko uporabnik zapiše svoje letne cilje in ima nad njimi lažji pregled (slika 57).

Slika 57: Stran za zapis letnih ciljev

Naslednji strani združujeta naslovnico za mesec januar (slika 58). Ta je sestavljena iz manjšega mesečnega koledarja in ilustracije. Ozadje na strani z manjšim koledarjem postavlja osnovo za barvo kaligrafije in vzorcev v sledečem mesecu. Naslovnico smo ustvarili za vsak mesec, da so prehodi med meseci bolj smiselni in da ima vsak mesec svojo barvo.

Slika 58: Mesečni prehod (januar)

Prvi razpored v mesecu je namenjen navpičnemu mesečnemu koledarju in hitremu pregledu meseca (slika 59).

Koledar je navpičen zato, da ima uporabnik več prostora za pisanje. Hitri pregled meseca pa naj bi uporabniku služil kot mesečni dnevnik.

Slika 59: Mesečni pregled

Sledijo sledilci navad in sledilca počutja in spanja (slika 60). Vključili smo 6 sledilcev navad, od tega so 3 navade že določene na podlagi problematičnih vedenjskih vzorcev Slovencev, naslednje tri sledilce pa si lahko uporabnik prilagodi svojim potrebam. Na strani je vključen tudi sledilec počutja, ki je prav tako ustvarjen s podobo manjšega koledarja. Tega naj bi uporabnik reševal s pomočjo ikonografije, ki je na desni strani sledilca.

Po končanem mescu naj bi odčital poprečno vrednost in ustrezno ikono vpisal na prejšnjo stran, s hitrim pregledom mesca. Sledilec spanja je podobno oblikovan kot navpični mesečni koledar, le da ima na vrhu vključene ure v dnevu. Uporabnik naj bi z linijo označil, od kdaj in do kdaj je spal in odčital, če spi premalo časa ali če ima urejen bioritem. Tudi sledilec spanja je vključen zato, ker sta se po naši anketi in po raziskavi NIJZ čas za spanje in počitek izkazala kot problematična vedenjska vzorca. [36]

Slika 60: Sledilci navad in sledilca počutja in spanja

Tedenske koledarje (slika 61) združujeta dve strani – prva stran ima tedenski razpored s prostorom za beleženje, druga stran pa ima na sredini mesečni koledar z označenim tednom in stolpce za vpisovanje opravil, opomnikov, dogodkov in stolpec za zapisovanje opravil ali dogodkov v naslednjem tednu.

Slika 61: Tedenski koledar

Na koncu vsakega meseca je vključena še stran s praznimi črtami za pisanje, ki je namenjena beleženju ali pisanju dnevnika (slika 62).

Slika 62: Stran za beleženje ali pisanje dnevnika

Zadnje strani v organizacijskem dnevniku so bele barve in vključujejo navodila za reševanje (slika 63, 64, 65).

Belo bravo listov smo izbrali zato, da so drugačni od vsebine organizacijskega dnevnika.

Slika 63: Stran z naslovom: Navodila za reševanje

Slika 64: Navodila za reševanje mesečnega pregleda

Slika 65: Navodila za reševanje sledilcev navad in sledilca počutja in spanja

Drugi vezni list je oblikovan z navpičnim vzorcem, ki se ponavlja čez celoten organizacijski dnevnik (slika 66).

Slika 66: Drugi vezni list

Zadnja stran platnice (slika 67) je skica za ilustracijo, ki je na prvi platnici. Vstavljeno skico smo prezrcalili, da ilustraciji gledata v isto smer, ko se organizacijski dnevnik zapre.

Slika 67: Zadnja platnica

5 ZAKLJUČEK

Cilj diplomske naloge je bila izdelava organizacijskega dnevnika, ki vključuje vsebino rokovnika in dnevnika.

Uporabniku smo z organizacijskim dnevnikom želeli pomagati pri organizaciji in izboljšanju vedenjskih vzorcev. Za izdelavo celotnega organizacijskega dnevnika smo porabili veliko časa, največ časa pa smo potrebovali za ilustracije.

Skozi izdelavo smo ugotovili, da so rokovniki in dnevniki bistveni za organizacijo in da nam služijo za različne namene. Prav tako smo pri raziskavi umetniških praks opazili mnogo novih različnih naprav in programov za izvedbo in dejstvo, da ni več pravil pri upodabljanju umetniškega dela, saj so zajete vse tematike in tehnike, s katerimi se moderni umetniki izražajo. Spoznali smo tudi, da je organizacija ključ za boljše življenje in neposredno vpliva na produktivnost in zdrave navade. Presenečeni pa smo bili nad količino nezdravih vedenjskih vzorcev prebivalcev Slovenije.

Raziskali smo o rokovnikih in dnevnikih, s katerimi si lahko pomagamo organizirati opravila in se naučiti novih navad. Pripravili smo spletno anketo z namenom, da smo ugotovili, koliko anketirancev zase meni, da so organizirani, koliko jih uporablja rokovnike in kakšne navade imajo. Nezdrave navade smo vzeli za inspiracijo in jih vključili v izdelavo organizacijskega dnevnika. Veliko časa smo namenili načrtovanju grafičnih vsebin za beleženje navad in temu, kako bomo oblikovali koledarje ter razporede, da bomo uporabniku ponudili čim več prostora za beleženje. Tudi postopek digitalne ilustracije in kaligrafije je bil zelo prijeten in izpopolnili smo se v motoričnih sposobnostih in razumevanju različnih programov. Presenečeni smo bili nad številom funkcij za lažje in hitrejše ustvarjanje.

V anketo smo v drugem delu vključili tudi vprašanja o izdelanem organizacijskem dnevniku. Odgovori o funkcionalnosti, izgledu, beleženju opravil in dogodkov so bili predvsem pozitivni. Veliki večini anketirancev se organizacijski dnevnik zdi pregleden, kar nekaj pa bi ga glede na funkcionalnost in izgled tudi kupilo.

6 LITERATURNI VIRI

[1] Rokovnik. V Slovar slovenskega knjižnega jezika [dostopno na daljavo]. Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša [citirano 7. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://fran.si/iskanje?View=1&hs=1&Query=rokovnik>.

[2] 6 reasons why you should use a daily planner. V Psychology today [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 9.8.2018 [citirano 7. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.psychologytoday.com/us/blog/living-the-questions/201808/6-reasons-why-you-should-use-daily-planner>.

[3] Bullet journal printable planner inserts set - floral peonies | Undated template | Customizable | Instant download PDF | Letter & A5 size. V Etsy [dostopno na daljavo]. Obnovljeno: 11.10.2020 [citirano 18.

3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.etsy.com/listing/673493319/bullet-journal-printable-planner

inserts?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=bullet +journal+printable&ref=sr_gallery-1-8&organic_search_click=1>.

[4] Veliki splošni leksikon: v osmih knjigah, Druga knjiga Ch-Gh. Ljubljana: DZS, 1997, str. 846

[5] Dnevnik. V Slovar slovenskega knjižnega jezika [dostopno na daljavo]. Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša [citirano 23. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://fran.si/iskanje?View=1&Query=dnevnik>.

[6] The Day planner. V History of emotions [dostopno na daljavo]. Obnovljeno oktobra 2016 [citirano 18.

3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.history-of-emotions.mpg.de/texts/the-day-planner>.

[7] Leonardo da Vinci's notebook. V British library [dostopno na daljavo]. [citirano 28. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.bl.uk/collection-items/leonardo-da-vinci-notebook<.

[8] Beethoven’s conversation books translated to english for the first time. V Proofed a Boydell & Brewer Blog [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 15.8.2018 [citirano 28. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://boydellandbrewer.com/blog/music/beethovens-conversation-books/>.

[9] Ilustracija. V Slovar slovenskega knjižnega jezika [dostopno na daljavo]. Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša [citirano 29. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://fran.si/iskanje?View=1&Query=ilustracija>.

[10] GOLOB, N. Umetnostna zgodovina. 1. izdaja. Ljubljana : DZS, 2006, str. 78, 81–84, 88–95, 101–102, 107–108, 120, 124, 134–135, 151, 163–195, 200–207

[11] Art history timeline: Western art movements and their impact. V Invaluable. [dostopno na daljavo].

Obnovljeno 4.12.2019 [citirano 4. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.invaluable.com/blog/art-history-timeline/>.

[12] Digital vs. traditional art: Is one better than the other?. V The Art of education university [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 2018 [citirano 5. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://theartofeducation.edu/2019/05/29/digital-vs-traditional-art-is-one-better-than-the-other/>.

[13] Illustration mediums. V Cambridge illustrators [dostopno na daljavo]. [citirano 4. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.cambridge-illustrators.co.uk/mediums/>.

[14] Digital painting techniques: practical techniques of digital masters [dostopno na daljavo]. Oxford;

Burlington : Elsevier Ltd., 2009 [citirano 5.9.2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

https://www.pdfdrive.com/digital-painting-techniques-practical-techniques-of-digital-art-masters-e184252881.html

[15] 2019- An Era of illustration. V Lollypop [dostopno na daljavo]. [citirano 5. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.lollypop.design/blog/2019/january/2019-an-era-of-illustration/>.

[16] loish. V Deviantart [dostopno na daljavo]. [citirano 14. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.deviantart.com/loish>.

[17] iPad Pro. V Apple [dostopno na daljavo]. [citirano 3. 4. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.apple.com/ipad-pro/specs/>.

[18] Why iPad. V Apple [dostopno na daljavo]. [citirano 3. 4. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.apple.com/ipad-pro/why-ipad/>.

[19] Apple Pencil. V Apple [dostopno na daljavo]. [citirano 3. 4. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.apple.com/apple-pencil/>.

[20] Made for artists. V Procreate [dostopno na daljavo]. [citirano 3. 4. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://procreate.art/ipad>.

[21] 5X. V Procreate [dostopno na daljavo]. [citirano 28. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://procreate.art/ipad/whats-new>.

[22] Procreate 5X adds new filters and a handy reference companion view. V The Verge [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 18.9.2020 [citirano 14. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.theverge.com/2020/9/18/21445944/procreate-5x-update-ipad-released-filters-reference-companion>.

[23] Kaligrafija. V Slovar slovenskega knjižnega jezika [dostopno na daljavo]. Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša [citirano 26. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://fran.si/iskanje?View=1&Query=kaligrafija>.

[24] Calligraphy. V Britannica [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 22.2.2019 [citirano 4. 4. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.britannica.com/art/calligraphy/Old-Hebrew>.

[25] HARRIS D. The Art of calligraphy. A Practical guide to the skills and techniques. London : Dorling Kindersley Limited, 1995, str. 8–13

[26] SUBER THORPE M. Modern Calligraphy: Everything You Need to Know to Get Started in Script Calligraphy [dostopno na daljavo]. New York :St. Martin's Griffin, 2013 [citirano 8.9.2020]. Dostopno na svetovnem spetu: <https://www.scribd.com/read/363115809/Modern-Calligraphy-Everything-You-Need-to-Know-to-Get-Started-in-Script-Calligraphy>.

[27] Traditional vs. modern calligraphy: What’s the difference?. V Loveleighloops [dostopno na daljavo].

[citirano 8. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://loveleighloops.com/traditional-vs-modern-calligraphy/>.

[28] How to do modern calligraphy – 3 popular styles. V Lettering daily [dostopno na daljavo]. [citirano 8.

9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.lettering-daily.com/modern-calligraphy/>.

[29] An artist’s guide to digital calligraphy on computers. V Empty easel [dostopno na daljavo]. [citirano 8.

9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://emptyeasel.com/2017/02/22/an-artists-guide-to-calligraphy-on-computers/>.

[30] Learn copperplate calligraphy on the iPad. V iPad calligraphy [dostopno na daljavo]. [citirano 14. 11.

2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://ipadcalligraphy.com/pages/lcc/>.

[31] Veliki splošni leksikon: v osmih knjigah, Peta knjiga Ma-Ož. Ljubljana: DZS, 1997, str. 3045.

[32] Leksikon Cankarjeve Založbe. 3 izdaja. Ljubljana: Cankarjeva založba, 1994, str. 752-753, 859.

[33] Organizational planning. V Cambridge dictionary [dostopno na daljavo]. [citirano 26. 8. 2020].

Dostopno na svetovnem spletu: <https://dictionary.cambridge.org/us/dictionary/english/organizational-planning>.

[34] Organizational skills. V Cambridge dictionary [dostopno na daljavo]. [citirano 26. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://dictionary.cambridge.org/us/dictionary/english/organizational-skills>.

[35] Can organizing impact your mental health? V Intermountain healthcare [dostopno na daljavo].

Obnovljeno 5.4.2018 [citirano 26. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://intermountainhealthcare.org/blogs/topics/live-well/2018/04/can-organizing-impact-your-mental-health/>.

[36] Kako skrbimo za zdravje . V NIJZ [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 2018 [citirano 24. 8. 2020].

Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/publikacije-datoteke/kako_skrbimo_za_zdravje_splet_3007_koncna.pdf>.

[37] Svetovni dan varčevanja. V Statistični urad Republike Slovenije [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 24.10.2019 [citirano 27. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/8337>.

[38] Varčevanje: Generacije imajo različne prioritete . V Zavarovalnica Triglav [dostopno na daljavo].

Obnovljeno oktobra 2015 [citirano 27. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://vsebovredu.triglav.si/premozenje/varcevanje-generacije-imajo-razlicne-prioritete>.

[39] Obesity and overweight. V World health organization [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 1.4.2020 [citirano 29. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight>.

[40] Prevalence of overweight among adults, BMI ≥ 25, crude Estimates by WHO Region. V World health organization [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 27.9.2017 [citirano 29. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://apps.who.int/gho/data/view.main.BMI25CREGv?lang=en>.

[41] Physical inactivity a leading cause of disease and disability, warns WHO. V World health organization [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 4.4.2002 [citirano 29. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.who.int/mediacentre/news/releases/release23/en/>.

[42] Mental health. V Our world in data [dostopno na daljavo]. Obnovljeno aprila 2018 [citirano 29. 8.

2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://ourworldindata.org/mental-health>.

[43] Oral health. V World health organization [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 25.3.2020 [citirano 29. 8.

2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/oral-health>.

[44] Wake up easy with Sleep cycle. V Sleep cycle [dostopno na daljavo]. [citirano 29. 8. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.sleepcycle.com/>.

[45] Brezdatumski planer (ANG verzija) – z urami. V Ustvarjamsanjskoleto [dostopno na daljavo]. [citirano 27. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://ustvarjamsanjskoleto.si/shop/brezdatumski-ang-planerji/brezdatumski-planer-ang-verzija-z-urami/>.

[46] Baeba rokovnik – Terrazzo. V Baeba [dostopno na daljavo]. [citirano 16. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.baeba.eu/index.php?route=product/product&path=83_86&product_id=69>.

[47] 12- Mesečni rokovnik #Polovička. V Baeba [dostopno na daljavo]. [citirano 28. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.baeba.eu/index.php?route=product/product&path=83_86&product_id=50>.

[48] Zaminimalistko. V Ustvarjalnicarp [dostopno na daljavo]. [citirano 12. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.ustvarjalnicarp.com/product-page/za-minimalistko>.

[49] Planer za minimalistko. V Zlatapticka [dostopno na daljavo]. [citirano 12. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.zlatapticka.si/izdelek/planer-za-minimalistko/<.

[50] Uniči ta dnevnik. V Bestseller [dostopno na daljavo]. [citirano 28. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.bestseller.si/knjiga/9780141976143/wreck-this-journal>.

[51] Wreck this journal: To create is to destroy, now with even more ways to wreck!. V Amazon [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 1.1.2017 [citirano 28. 3. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.amazon.ca/Wreck-This-Journal-Create-Destroy/dp/0141976144>.

[52] Šolarčkov dnevnik. V Zljubeznijomama [dostopno na daljavo]. [citirano 12. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <http://zljubeznijomama.com/izdelek/solarckov-dnevnik/>.

[53] Nosečkin dnevnik. V Zljubeznijomama [dostopno na daljavo]. [citirano 12. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <http://zljubeznijomama.com/izdelek/noseckin-dnevnik/>.

[54] BucketList dnevnik. V Bucketlist [dostopno na daljavo]. [citirano 13. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://bucketlist.si/nakup/bucketlist>.

[55] Weekly planner pad Bloom | DIN A4 format. V Paper-media [dostopno na daljavo]. [citirano 20. 3.

2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://paper-media.com/weekly-planner-pad-bloom-a4>.

[56] Academic doodle planner. V Shopamandarachlee (2020-2021) [dostopno na daljavo]. [citirano 15. 11.

2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://shopamandarachlee.com/products/academic-doodle-planner-2020-2021?variant=32486649725014>.

[57] Academic year 2020-2021 weekly planner: wildflowers. V Day designer [dostopno na daljavo].

[citirano 13. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://daydesigner.com/products/january-2021-daily-planner-wildflowers>.

[58] My bucket list: A Creative and inspirational journal for ideas and adventures. V Amazon [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 11.2.2018 [citirano 13. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.amazon.com/gp/product/1948209055/ref=dbs_a_def_rwt_bibl_vppi_i2>.

[59] One line a day. V Chronicle books [dostopno na daljavo]. [citirano 13. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://www.chroniclebooks.com/products/one-line-a-day-a-five-year-memory-book?pr_prod_strat=copurchase&pr_rec_pid=4452006920285&pr_ref_pid=4453516476509&pr_seq=u niform>.

[60] One line a day: A Five-year memory book (5 year journal, daily journal, yearly journal, memory journal). V Amazon [dostopno na daljavo]. Obnovljeno 16.9.2009 [citirano 13. 11. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.amazon.com/dp/0811870197?tag=bfrebecca-20&ascsubtag=4743819%2C5%2C28%2Cd%2C0%2C0%2Cgoogle%2C901%3A2%3B900%3A2%2C 455437%2C0>.

[61] The 6-minute diary. V UrBestSelf [dostopno na daljavo]. [citirano 7.12.2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://createurbestself.com/products/the-6-minute-diary>.

[62] The6-minute diary | 6 minutes a day for more mindfulness, happiness and productivity | A simple and effective gratitude journal and undated daily planner. V Amazon [dostopno na daljavo]. [citirano 7.12.2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.amazon.co.uk/dp/B076TP6G81/ref=twister_B07CTNJ587?_encoding=UTF8&psc=1>.

[63] The Analog method for the digital age. V Bullet journal [dostopno na daljavo]. [citirano 30. 3. 2020].

Dostopno na svetovnem spletu: <https://bulletjournal.com/>.

[64] The Notebook. V Bullet journal [dostopno na daljavo]. [citirano 7. 12. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu: <https://bulletjournal.com/products/notebook>.

[65] ROBERT F. BRUNER. Repetition is the first principle of all learning [dostopno na daljavo], 28.4.2000 [citirano 3. 9. 2020]. Dostopno na svetovnem spletu:

<https://www.researchgate.net/publication/228318502_Repetition_is_the_First_Principle_of_All_Learn ing >.

[66] SCOTT FITZGERALD, F. The Great Gatsby. Hertfordshire : Wordsworth Editions Limited, 1993, str.

vi

7 PRILOGE

4. Se ukvarjate z naravoslovno ali družboslovno stroke?

• Naravoslovno

• Družboslovno

5. Kaj je za vas organizacija?

• Urejanje, sestava časa

• Nekaj, s čimer si pomagam organizirati čas

• Nekaj, s čimer se lahko naučim novih navad

• Nič od naštetega

6. Bi sami sebe ocenili za organiziranega?

• Da

• Ne

7. Imate zdrave prehranjevalne navade (jeste uravnoteženo, t.j. dovolj beljakovin, maščob, ohljikovih hidratov)?

• Da

• Ne

8. Ste dovolj fizično aktivni (vsaj trikrat na teden po 30min telesne vadbe)?

• Da

11. Vam primanjkuje časa za počitek, spanec?

• Da

14. Zakaj (samo tisti, ki ste odgovorili z Ne)?

• Ga ne potrebujem

• Mi ne služi, ker si stvari ne planiram

• Me dodatno obremenjuje

15. Zakaj (samo tisti, ki ste odgovorili z Da)?

• Ker ne pozabim na stvari

• Imam več občutka za to kar moram narediti

• Zaradi lažjega pregleda opravil

• V rokovniku si lahko planiram navade, ki si jih želim vključiti v dnevno rutino

16. Si rokovnik izberete glede na izgled ali glede na funkcionalnost (samo tisti, ki ste odgovorili z Da)?

• Glede na izgled

• Glede na funkcionalnost

17. Se vam zdi uporabno, da si različne stvari kot so opravki, dogodki, rojstni dnevi, beležite z različnimi znaki?

• Da

• Ne

Slika 68: Prikaz organizacijskih ključev

18. Se vam zdi pomembno, da rokovnik vključuje stran, kjer si lahko zapišete letne cilje?

• Da

• Ne

Slika 69: Prikaz strani za zapis letnih ciljev

19. Se vam zdi pomembno, da rokovnik vsebuje manjši pregled leta po mesecih?

• Da

• Ne

Slika 70: Prikaz mesečnega pregleda leta

20. Se vam zdi pomembno, da rokovnik vključuje smiselne in večje prehode med meseci?

• Da

• Ne

Slika 71: Prikaz prehoda med mesci

21. Se vam zdi mesečni koledar na začetku vsakega poglavja pomemben?

• Da

• Ne

Slika 72: Prikaz mesečnega koledarja

Slika 72: Prikaz mesečnega koledarja