• Rezultati Niso Bili Najdeni

4 VISOKE VODE NA TRŽIŠKI BISTRICI V OKTOBRU 2018

5.3 ODSEK 2 – ČADOVLJE

[6,7] V spodnjem delu Čadovelj se izvede ustalitev nivelete s prečnimi objekti (Slika 118).

Zavarovanje naravnih brežin se predvidoma izvede iz suhe kamnite zložbe (Slika 120). Star kamniti zid se nadomesti (predzida) z novo kamnitobetonsko zložbo, ki se jo za sanacijo poškodovane naravne brežine gorvodno podaljša (Slika 118). Novejši kamnitobetonski zid se podzida (Slika 119).

Slika 118: Sanacije cestne brežine na mestu spodkopanega suhega zidu (foto: G. Ivnik Dujovič, 2020)

Slika 119: Sanacija nivelete z izvedbo pragu, podzidava novejšega zidu, sanacije levega bregu s suho kamnito zložbo (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 120: Pogled dolvodno na prag in desnobrežno zavarovanje (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

[8] Na osrednjem območju Čadovelj se odstrani prekomerno odložene plavin ter sanira poškodovane brežine (Slika 121; Slika 122), ki se jih predvidoma utrdi z masivno suho kamnito zložbo.

Izvede se sanacija levobrežnega kamnitega zidu ob hišah, ki je v dolvodnem delu močno poškodovan in spodkopan (Slika 123). V gorvodnem delu, za sanacijo levobrežnega zidu zadošča lokalna predzidava lica ter izvedba nadvišanja za zadostno prevodnost. Predlaga se tudi izvedba pragu, saj se kljub temu, da se na levi strani plavine odlagajo, v matici toka niveleta poglablja. S tem se zagotovi stabilne temelje zidu v dolvodnem delu, v gorvodnem pa zmanjša ogroženost pred prelitjem ter poveča stabilnost desnega bregu na mestu, kjer je (tik pod mostom) odneslo naravno brežino. Z izvedbo pragu pod desnim pritokom se uredi tudi iztok levega pritoka, ki priteče skozi cevni prepust premera 120 cm.

Desno brežino v levem zavoju se utrdi in nadviša.

Slika 121: Sanacije naravne brežine v Čadovljah, pogled dolvodno (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 122: Sanacija naravne brežine v Čadovljah, pogled gorvodno (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 123: Sanacija struge skozi Čadovlje, pogled z mostu dolvodno (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

[9] Pod mostom se za zagotovitev podpore v temeljih stabilizira niveleto (stabilizacijski prag, lahko tudi izvedba drče iz kamnite zložbe) (Slika 50). Sanira se robne vence, asfalte ter nadomesti poškodovano opremo mostu. S suho kamnito zložbo se sanira erodirane naravne brežine. Prekomerno odložene naplavine se odstrani.

[10] Levobrežni kamniti zid nad mostom se za zagotovitev stabilnosti predvsem v gorvodnem poglobljenem delu (na dolžni ca. 40 m) podzida, krono in lice zidu pa sanira. Desno brežino se utrdi s suho kamnito zložbo. Na območju poglobitve se ponovno izvede odnešen pragu (Slika 125).

Slika 124: Sanacija struge nad mostom v Čadovljah (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 125: Odstranitev prekomerno odloženih plavin, sanacija obrežnih zidov in nivelete nad mostom v Čadovljah (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

[11,12] Poškodovano levobrežno zavarovanje pod parkiriščem se obnovi (Slika 126) oz. založi predvsem v območju večjih zajed. Parkirišče se ponovno utrdi s tamponskim drobljencem. Zaradi škode, ki jo je povzročil prodonosni tok po cesti, se izvede tudi sanacija cestišča s pripadajočo površinsko odvodnjo. Za ureditev hudourniškega pritoka se izvede zajemni objekt ter nov prepust pod cesto.

Slika 126: Območje parkirišča po sanaciji (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

[13] Dvostopenjsko pregrado (Slika 127) se sanira, pri čemer se obnovi poškodovano podslapje ter izboljša natočne razmere na levem krilu preliva (zvezna navezava na gorvodni zid). Spodkopan levobrežni zid nad njim se ponovno podzida ter sanira lice oz. se ga kompletno zamenja. Tik nad pragom se zid, zaradi varnosti pred ponovnim prelitjem, dodatno nadviša, tako da se zagotovi vsaj 0,5 m varnostne rezerve. Na desnem bregu se izvede stabilizacija pete zemeljskega usada, erodirana brežina se sanira z inženirsko-biološkimi metodami (senenin nastilj, gnojenje, zatravitev) z lesenimi prečnimi oblicami ter s prekritjem iz pocinkanega pletiva (Slika 129). Nad njo se izvede prestavitev trase geološke učne poti ter nadomestitev ostale odnešene opreme poti.

Slika 127: Pogled na obnovljeno dvostopenjske pregrado (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 128: Sanacija dvostopenjske pregrade ter obrežnih zavarovanj gor in dolvodno od nje, obnova cestišča ter parkirišča (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 129: Sanacija zemeljskega usada nad pragom (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

[14] Naslednji odsek se nahaja na območju naravne vrednote, kjer veljajo še strožje naravovarstvene omejitve. Usad leve brežine se sanira s sonaravno grobo kamnito zložbo v betonu (Slika 130), ki se jo kontakno temelji na raščen teren z uvrtanjem sider. Če takšne podlage ni mogoče zagotoviti se temeljenje izvede z železniškimi tirnicami. S tem se zagotovi dodatno varnost temeljev pred spodjedanjem, saj naklon nivelete na tem odseku znaša ca. 8%. Povsem dolvodno se na območju zožitve med skalnima pečinama, izvede stabilizacijski prag. Predzida se tudi star suhi kamniti zid pod cesto, ki je bil kot posledica usada neenakomerno poseden ter mestoma napet.

Slika 130: Sanacija levobrežnega usada ter zidu pod cesto (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Vmesni desnobrežni usad (Slika 131) se biotehnično sanira ter v peti brežine obloži s suho zložbo.

Slika 131: Biotehnična sanacija desnobrežnega usada (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Spodjedena premostitev Vratnega potoka se sanira s pozidavo podslapja ter s predzidavo poškodovanih opornikov mostov na dolvodni strani (Slika 132). S sanacijskimi maltam se sanira se tudi korodirana betonska obloga ter razgaljena armatura pod prepustom. Dolvodni AB venec se rekonstruira, izvede se nova JVO.

Slika 132: Sanacija premostitve Vratnega potoka (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Na območju ekstremne poglobitve pod tunelom se zaradi labilnosti obeh bregov, na dolžini ca. 60 metrov, na odseku od velikega labilnega balvana dolvodno (ki je predstavljal temeljno podlago LB oporniku brvi), izvede sanacija odnešene nivelete, ki se jo zagotovi s serijo pragov oz. zaradi občutljivosti naravovarstvenega območja bolj primerno z izvedbo sonaravne grobe kamnite drče z vmesnimi kamnitobetonskimi rebri (Slika 133). S tem se zagotovi stabilnost balvana in podpora temeljev levobrežnega zidu pod brvjo, ki se ga v dnu po potrebi še dodatno kontakno podbetonira.

Posledično se podpre tudi desnobrežni usad, ki se ga pravtako dodatno utrdi s kamnito zložbo v peti brežine do predvidene višine visokih voda, v zgornjem delu se profilira odlomni rob ter izvede biotehnično sanacijo. Iz območja usada se v notranjost prestavi odnešeno traso geološke učne poti ter nadomesti odnešeno in poškodovano opremo (klopi, table, lesene ograje). Za sanacijo brvi je potrebna kompletna rekonstrukcija z izvedbo novih temeljev, predvidoma z umestitvijo bolj gorvodno na stabilnejši teren (Slika 134). Predhodno je potrebno odstraniti porušeno konstrukcijo in armiranobetonske temelje.

Za sanacijo brvi je potrebna kompletna rekonstrukcija z izvedbo novih temeljev, predvidoma z rahlo prestavitvijo v gorvodni smeri na stabilnejši teren. Predhodno je potrebno odstraniti porušeno konstrukcijo in armiranobetonske temelje.

Slika 133: Stabilizacija nivelete z grobo masivno kamnito drčo, biotehnična sanacija

desnobrežnega usada, podzidava spodkopanega levobrežnega zavarovanja (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)

Slika 134: Rekonstrukcija brvi s stabilizacijo nivelete z grobo masivni drčo kamnitimi zložbami (foto: G. Ivnik Dujovič, 2021)